изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:41 EEST
Руската авиация бомбардира край Тбилиси    
По света
Руската авиация бомбардира тази сутрин военно летище близо до международното летище на грузинската столица Тбилиси, съобщи секретарят на грузинския Съвет за сигурност Александър Ломая, цитиран от Франс прес.


Кораби на Черноморския флот на Русия, в това число ракетният крайцер“Москва“, се намират в акваторията на Черно море на границата на териториалните води на Грузия. Това предаде Интерфакс, като цитира източник на главния щаб на военноморския флот. Според източника на военните моряци е поставена задачата да не допуснат доставки в Грузия на въоръжение и военна техника по море.
По-рано Грузия съобщи, че 10 000 руски войници са навлезли в Южна Осетия и Абхазия, а абхазката армия е започна да се предвижва към границата с Грузия.
От грузинското външно министерство съобщиха, че Грузия изтегля своите войски от Южна Осетия, но руските миротворци опровергаха това съобщение. “От постовете на миротворческите сили се вижда наличие на подразделенията на Министерството на отбраната на Грузия, личен състав и техника на грузинската армия, по-специално бронетехника и артилерия,” каза помощник-командващият смесените сили за поддръжка на мира, капитан Владимир Иванов.
Командващият руските войски, изпратени в подкрепление на сепаратистите в Южна Осетия, е бил ранен в престрелка с грузински войски вчера, предаде Ройтерс, като цитира руската телевизия. Генерал-лейтенант Анатолий Хрульов бил ранен при обстрел на грузински сили срещу колона бронетранспортьори на неговата 58-а армия край Цхинвали, съобщи тази сутрин телевизионният канал "Вести-24". Не бе уточнено дали генералът е тежко ранен.
Леко ранени са журналист и оператор от руската телевизия РТР, които отразявали боевете, добавя Ройтерс.
Съветът за сигурност на ООН приключи неофициалните си разговори за военните действия между Русия и Грузия в отцепилия се грузински регион Южна Осетия без да постигнат съгласие за призив за временно прекратяване на огъня, съобщиха източници.
“Стигнахме до заключението, че ще бъде много трудно, ако не невъзможно, да намерим обща позиция за становище“, заяви белгийският посланик Жан Гролс, цитиран от АФП.
Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова за незабавно спиране на военните действия в Грузия и слагане на край на конфликта чрез преговори. Той заяви, че е "дълбоко обезпокоен"от засилването на напрежението в Абхазия и призова всички страни да проявят "максимално въздържане", както и да гарантират сигурността на военните наблюдатели на ООН.
Руските военни действия срещу Грузия може да влошат отношенията между Европейския съюз и Русия, която трябва да зачита грузинските граници, се казва в изявление на френското председателство на ЕС.
Евросъюзът "твърдо стои зад своите ангажименти към суверенитета и териториалната цялост на Грузия и международно признатите й граници и призовава Русия да ги зачита", се казва в изявлението.  dir.bg
 
 
 
 


Сходни връзки

Руската авиация бомбардира край Тбилиси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди