изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:02 EEST
ШАБЛЕНСКИ ТЪРГОВЦИ СЕ ОПЛАКАХА ОТ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ    
ОбществоПо предложение на търговците от общинския пазар в Шабла се проведе среща между тях, кмета Красимир Кръстев и експертите по търговия и селско стопанство в общината, съобщиха от кметството.

 Повод за поканата са констатираните нарушения на кметската заповед за забрана на търговия със земеделска продукция по улиците и тротоарите в  града. Земеделските производители, които продават на пазара, заявиха, че не приемат нелоялната конкуренция, защото те търгуват по всички  правила на наредбата, като заплащат съответните такси и притежават необходимите документи. Отговорът на това оплакване беше ясен и категоричен, в заповедта са посочени лицата, на които е възложен контрол по изпълнението й, а за нарушителите са предвидени санкции.
По време на срещата бе поставен въпросът за реализацията на големите количества зеленчуци, които се произвеждат в общината и които се предлагат на входовете и изходите  на града поради липса на зеленчукова борса. Кметът Красимир Кръстев съобщи, че в момента специалисти от администрацията съгласуват със съответните инстанции подходящи места, които ще бъдат определени за "импровизирани" зеленчукови борси. Оглеждат се първо тези, които търговците сами са си избрали като най-подходящи и ако не представляват опасност за движението, там ще бъде разрешена търговията.
Кръстинка Симеонова, учителка по професия, която в момента е търговец на пазара, приветства  решението и добави, че зеленчукопроизводителите ще бъдат много благодарни, защото не всеки може да отиде до тържищата в големите градове. Тя допълни, че подобна практика съществува на много места в страната от години и помоли, когато местата бъдат определени, да се огласят широко сред жителите на общината. НДТ
МЛАДА ХУДОЖНИЧКА ПОДРЕДИ ПЛАТНА В ШАБЛА

Живописни платна на младата художничка Селина  Димитрова бяха подредени в Художествената галерия в Шабла. Организаторите на Седмицата на морето не случайно я поканиха да покаже творчеството си в морското градче. Селина  живее в София, но всяко лято прекарва в Шабла - при родителите на баща си, при своите корени.
Авторката на изложбата е съвсем млада, а вече има богата творческа биография. Завършила е Италианския лицей "Атанас Далчев" в София - специалност "Изобразително изкуство." Сега е студентка в Академията за изящни изкуства във Флоренция - Италия. Това е нейната четвърта самостоятелна изява. Селина Димитрова е правила индивидуални изложби в столичната  галерия "Класика" във Френския културен институт и е участвала в колективни в Софийската галерия "Алтера" и  Интерпред. Нейни платна-живопис са излагани в галерията на Флорентинската академия, участвала е в модно-дизайнерско ревю "Морфози" на Академията за изящни изкуства, представено в Римини, Флоренция и Белград. Автор е на художествени илюстрации в списания и печатни произведения.
За  пръв път на изложбата в Шабла беше представен и текстил, защото освен с живопис, Селина се занимава и с моден дизайн.
Според критиката, творческият стил на художничката се характеризира с ярък колорит и умело владеене на езика на визуалната комуникация.
Селина благодари за поканата да покаже творчеството си  пред шабленската публика, която - както тя каза, много цени и на която благодари за проявения интерес. Авторката изрази задоволство от възможността да събере всички свои близки, познати и почитатели точно тук, в Художествената галерия.
Изложбата ще остане в Шабла до края на август. НДТ

 


Сходни връзки

ШАБЛЕНСКИ ТЪРГОВЦИ СЕ ОПЛАКАХА ОТ НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди