изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:29 EEST
НАЙ-БЪРЗИ - МОДЕЛИТЕ НА ЯХТИТЕ ОТ ПАЗАРДЖИК    
Спорт Първи турнир за радиоуправляеми яхти в клас F5 се проведе на 8 и 9 август в залива под нос Чиракман в Каварна. В състезанието, което премина под патронажа на кмета на общината, участваха 38 модела на яхти от Пазарджик, Стара Загора, Варна, Видин, Казанлък и Сливен.

 

  Част от състезателите ни участват в държавното първенство за настолни корабни модели, което се проведе в Каварна, затова решихме да направим тук и турнир за радиоуправляеми яхти, каза главният съдия на състезанието Димитър Ганчев.

     През първия ден се състояха гонките в клас F 5E, а в неделя  стартираха моделите от F5M и F5-10. След общо 35 гонки по класическата олимпийска дистанция победители станаха: клас F5 E (юноши) Александър Давидков (Пазарджик), F5 Е Димитър Давидков (Пазарджик), F5 М Тончо Кулински (Пазарджик), F5-10  Димитър Давидков (Пазарджик). В дамската регата най-бързо и с най-малко наказателни точки премина дистанцията яхтата на Светлана Тонева (Бургас).

  Условията на буна 2 са идеални и се надявам турнирът да продължи, отбеляза след края му Димитър Ганчев. Единственото неудобство, според него е, че състезанието е в солена вода, която е причинила повреди в апаратурите на някои от яхтите. На моменти вятърът е бил бурен, който също е затруднил участниците. Ако те тренират малко повече в такива условия и преодолеят последствията на морската вода, може да постигнат и по-добри резултати, бе категоричен главният съдия.

 

СНИМКА >>>

 


Сходни връзки

НАЙ-БЪРЗИ - МОДЕЛИТЕ НА ЯХТИТЕ ОТ ПАЗАРДЖИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди