изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:11 EEST
БАЛЧИК СВЕТНА АЛА ХОЛИВУД. ПРЕКРЪСТИХА САВА ТИХОЛОВ НА ЛЕФЕР ТИХОЛОВ    
Любопитно

Шефът на кмета на канцеларията на Балчик продаде за красавица кметското лозе, секретарката на Николай Ангелов и две голф дупки

Невероятно настроение и атмосфера създадоха балчиклии за жителите и гостите на града по време на провелата се в събота традиционна Нептунова вечер. В късния следобед нептуновоз тръгна от кметството, като отпред той бе съпровождан от сценаристите и режисьори на грандиозното морско шоу - братята Красимир и Веселин Ранкови, облечени като клоуни.



На мостика на нептуновоза лично капитан Кущи, за когото още се носят легенди в Белия град, че е бил местния барон Мюнхаузен, придружаван от красавица нимфа, поздравяви множеството из балчишките улици. На борда му пък младежи танцуваха латино-ритми, а зад морското возило на колела тумба пирати, араби, нимфи дюдюкаха и обещаваха много емоции, смях и настроение. Плътно зад нептуновоза се движеше и файтон с пирати, които се подготвяха да посрещнат царя на морските дълбини - Нептун. Возилото обиколи Белия град и по Дамбата се отправи към специално издигнатата сцена пред Морска гара. Докато траеше чудното пътешествие по градските улици, Духовият оркестър от Добрич приканваше с изпълненията си мало и голямо да се спре на площада пред Морската гара.
Купонът, чийто водещ бе доц. Веселин Ранков, стартира с изпълненията на талантливи танцьори от Балчик, Варна и София. След тях на сцената се качиха момчетата от бандата на Калин Вельов - "Тумбаито", както и самият майсторът на перкусиите. Горещите латино-ритми нажежиха страстите, когато изведнъж се чуха викове: "Идва! Нептун е тук!". С луксозна яхта, акостирала до моста на Морската гара в Балчик, пристигна властелинът на морското дъно - самият Нептун. Групата пирати вече го очакваше и след като царят на моретата седна в трона си, го понесе към сцената. Властелинът на сините дълбини приветства множеството и благодарение на полиглотските знания на водещия клоун - доц. Ранков, то въодушевено отвърна на морския поздрав. Нептун заяви, че носи дар на балчишкия градоначалник - Николай Ангелов, но стана ясно, че него го няма, както и неговият заместник, тъй като подкрепят морално футболния тим на Балчик, който се бе хвърлил в люта спортна битка срещу съседите си от "Калиакра" - Каварна. Тогава, за да получи дара от морския цар, на сцената при него се качи Церемониалмайсторът на общината - началникът на кметската канцелария Сава Тихолов. Нептун обяви, че в замяна на своя дар - главната си нимфа, която е нечувана красавица, иска нещо насреща за спомен от идването си в Белия град. Без много-много да му мисли Сава Тихолов даде в замяна кметското лозе. Това се видя твърде малко на царя на морските дълбини и тогава Савата, както го знаят всички приятели, щедро му дари и кметската секретарка, заедно с две дупки от голф-игрище. Щедростта му се понрави на Нептун и той му предаде красавицата нимфа, но... Изневиделица групата пирати грабна Церемониалмайстора на кметството и го потопи в кацата с морска вода. Така той получи и своето морско кръщение, след което официално му бе връчено и свидетелство с новото му име - Лефер Тихолов. След това групата пирати се втурна сред множеството - да лови мало и голямо, така гости и жители на Балчик се сдобиха с морски имена като Медуза, Мерлуза, Сафрид и други. Шоуто продължи с латино-ритмите от най-новия албум на Калин Вельов и Нина Николина - "Абсент", които отново се качиха на сцената. Кулминацията на морския празник настъпи с идването на кмета на Балчик Николай Ангелов, който даде и старта на светлинното шоу, заляло нощното небе над Белия град. Задно с него светна и петметровият надпис "Балчик" - ала Холивуд, над морския град. Туристи и жители на града щракаха с апарати и мобилни телефони красивите светлинни фонтани в нощното небе, огряващи огромните букви на белия склон. Нептун, гостите на града, както и домакините си обещаха отново да се срещнат следващата година - в една незабравима вечер на морския властелин. Купонът и страстните латино-ритми продължиха до ранни зори.

ОЩЕ СНИМКИ >>


 


Сходни връзки

БАЛЧИК СВЕТНА АЛА ХОЛИВУД. ПРЕКРЪСТИХА САВА ТИХОЛОВ НА ЛЕФЕР ТИХОЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди