изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:06 EEST
БДЖ ще возят по три маршрута с автобуси вместо влакове    
Икономика София. БДЖ ще возят по три маршрута с автобуси вместо влакове. Това съобщи в интервю за Агенция “Фокус” Недялка Райкова, директор „Експлоатация и маркетинг” – в БДЖ „Пътнически превози”.

Трите участъка са Бобов дол – Дупница, Мездра – Враца и Монтана и Берковица (по този маршрут ще бъдат чифт влакове). Общият брой на влаковете, които ще бъдат заменени с автобуси е около 20.
Автобусите ще се движат напълно по маршрута на влаковете, услугите ще са на същите цени и ще бъдат предоставяни при същите условия. В момента се извършва хронометриране, за да се синхронизират и графиците.
На въпрос дали това е временна мярка, Райкова отговори: „Надявам се да бъде временна, въпреки че от 2005 г. БДЖ има лиценз за автопревозвач. Когато става дума за обслужване с автомобилен транспорт, повечето от европейските железници го правят. Дори нашата съседка Гърция – повечето от международните превози до България се осъществяват с автобуси. Идеята е ние в определени участъци – тези три, които вече споменах, в които имаме регламентирани – да кажем работнически, превози със сравнително точни часове на пристигане и тръгване и не са големи по обем, да ги заменим с такъв вид транспорт, който да бъде управляван от железниците”.
Според Райкова – с тези промени БДЖ няма да се яви конкуренция на пазара на автомобилните превози, тъй като ще обслужва точно тези места, на които спират влаковете.
БДЖ има лиценз за автомобилни превози от 2005 г.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

БДЖ ще возят по три маршрута с автобуси вместо влакове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди