изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:08 EET
РИА Новости: Алиансът се съгласи да проведе извънредно заседание Русия-НАТО    
По света Москва. Алиансът даде положителен отговор на молбата на Русия за провеждане на извънредно заседание Русия-НАТО, по време на което да се обсъди ситуацията в Южна Осетия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на информация на говорителя на постоянния представител на Русия в НАТО.


“НАТО се съгласи да проведе извънредно заседание на Съвета Русия-НАТО в Брюксел”, заяви той. Заседанието ще се проведе утре. Агенция "Фокус"

АФП: Грузинските сили отстъпват за да защитават столицата Тбилиси
11 август 2008 | 19:40 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Грузинските сили отстъпват пред напредващата руска армия, за да защитават столицата Тбилиси, се казва в изявление на грузинското правителство, предаде АФП.
„Към този час напредващата руска армия е навлязла на грузинска територия, извън зоната на конфликта с Абхазия и Южна Осетия”, се посочва в документа.
„Грузинската армия отстъпва, за да защитава столицата. Правителството призовава за международна намеса за предотвратяване падането на Грузия и понататъшните загуби на жива сила”, пише още в документа.

Газета ру: Руски военнослужещи са окупирали грузинския град Гори
11 август 2008 | 19:39 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Секретарят на Съвета за сигурност на Грузия Каха Ломая заяви, че руски военнослужещи са окупирали грузинския град Гори, който се намира на 60 километра от столицата Тбилиси, съобщава Газета ру.
“Руски военни окупираха Гори”, отбеляза Ломая.
Кореспондент на агенция Ройтерс отбеляза обаче, че не вижда военни в опустелия град. По време на телефонен разговор той поясни, че не вижда следи от “военни и военна техника, градът е изцяло празен”.
 
Грузинският президент съобщи за свалени 18 самолета и убити стотици руски войници
11 август 2008 | 18:06 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Грузинските въоръжени сили са убили няколко стотин руски военнослужещи и са свалили 18 самолета на руските ВВС, предаде АФП, позовавайки се на грузинския президент Михаил Саакашвили.
„Грузинците са свалили около 18-19 руски самолета и няколко стотин руски войници са убити. Ние дълбоко скърбим за загиналите”, каза Саакашвили в телефонен разговор с журналисти.
 


Сходни връзки

РИА Новости: Алиансът се съгласи да проведе извънредно заседание Русия-НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди