изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:33 EEST
ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА "РОК ЛЕГЕНДИ" В КАВАРНА    
КултураВ рамките на Празниците на морето в Каварна днес от 18 часа официално в художествената галерия "Христо Градечлиев"   се открива изложба "Рок легенди" на Катрин Томова. Това съобщиха от пресслужбата на морското кметство. В изложбата са включени едроформатни платна, които са резултат от едногодишен творчески проект на авторката, посветен на епохата на рока.

"В рамките на откриването на експозицията, която ще съдържа около 20-ина платна, ще бъде монтирана и голяма видеостена в залата и ще звучат песни на певците, които са нарисувани на тях" - разкри още уредничката на художествената галерия Галя Димова.
"Рок музиката е един от най-могъщите феномени в социалната история на нашето време, сътворила облика на епохата с размах и дълбочина, имащи малко подобни паралели" - сподели Г. Димова. Чрез проекта си авторката показва как един музикален стил се е превърнал едновременно в мода, в начин на поведение, в израз на социалното недоволство, в огледало на сблъсъка на поколенията и в извор на нова поетика и житейска философия. В експозицията могат да бъдат видяни образите на колоси в този музикален стил като Джон Ленън, Мик Джагър, Джими Хендрикс, Дейвид Гилмор или Фреди Меркюри.
Катрин Томова е родена в София, добави още Г. Димова. Завършила е живопис в частна школа в Париж. Работи в областта на маслената живопис, акварела, рисунката и илюстрацията, а нейни картини са собственост на колекционери в Германия, Франция, САЩ и Канада.
До 15 август в галерията тече и традиционният Студентски пленер, в който участие вземат 9 студенти от Великотърновския университет, заедно с преподавателя Милен Джаневски, допълни още Г. Димова.
 


Сходни връзки

ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА "РОК ЛЕГЕНДИ" В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди