изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:00 EEST
ДЕЦА ОТ ЖЕГЛАРЦИ - С ПОЧЕТЕН ПРИЗ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ    
КултураВъзпитаници на Детския танцов състав към читалище "Дора Габе" в тервелското село Жегларци взеха участие преди дни в десетия Международен фестивал за изворен фолклор в с. Дорково, обл. Пазарджик.

В проявата своето творчество представиха изпълнители от България, Грузия, Гърция, Унгария, Словения, Германия, Македония, Полша, Хърватия и Испания.
Малките ни танцьори от Жегларци се отличиха с красивите си добруджански костюми и не останаха незабелязани. Още преди изявата им наши и чуждестранни зрители ги спираха и разпитваха за родното им място и желаеха да се снимат с тях. Бурни аплодисменти ги съпроводиха още от зазвучаването на красивата добруджанска музика и с изпълненията си децата изправиха на крака зрителите. Те се представиха с танците „Добруджанската ръка”, „Данеца” и „Сърба официриаска”.
Фестивалът нямаше конкурсен характер, но танцьорите от тервелското село бяха отличени с диплом и специално изработен почетен приз.
Децата от Жегларци и техните ръководители изказват своята благодарност на общинското ръководство в лицето на зам.-кмета Стефка Костадинова, с чиято помощ е осъществено участието им в международния фестивал. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ЖЕГЛАРЦИ - С ПОЧЕТЕН ПРИЗ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди