изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:14 EEST
БАТЕ се "точи" на Левски    
Спорт След като закачи скалпа на Андерлехт на колана си, белоруският БАТЕ Борисов ще се опита да направи нов подвиг срещу българския Левски. Създаден през 1996-а година, БАТЕ за кратко време се превърна в един от най-добрите тимове в Беларус, а сега се бори за утвърждаване в Европа.

Отстраняването на Андерлехт бе прието като истински шок от повечето специалисти, но това не бе изненада за наставника на БАТЕ Виктар Ханкаренка, който преди мачовете с белгийците заяви – „няма да бъде нещо изключително, ако отстраним Андерлехт”. БАТЕ не е тим, на когото липсва самочувствие. В официалния химн се пее „БАТЕ означава успех, БАТЕ са нашите шампиони”, иначе буквално преведено абревиатурата на тима се превежда Борисовски Автомобилен Електротракторен завод.
Откакто завоюва първата си титла от общо 4 през 1999-а година, само веднъж тимът е финиширал извън първата тройка, а освен това бяха създадени футболисти от ранга на Александър Хлеб и Витали Кутузов.
Голяма заслуга за успехите на тима има Юри Пунтус, който сега е наставник на младежкия национален отбор на Беларус. Пунтус класира възпитаниците си на шампионата на планетата в Германия през 2004, а сред избраниците му бяха 9 от играчите на БАТЕ. В Борисов обръщат голямо внимание на Академията си за млади таланти, а сега могат да се наслаждават на успешните резултати. Преди Ханкаренка да поеме поста, начело на БАТЕ бе Игор Крюшенко, който помогна на няколко от младите надежди на клуба да се наложат в първия състав, а отделно от това закупи първите четирима чужденци в лицето на руснаците Витали Казанцев, Антон Сакаров, Анри Хагуш и Владимир Ржевски. Настощият наставник Ханкаренка пое поста през 2007-а година, когато бе едва на 27 години, но доказва, че младостта му е само в плюс за белорусите. Той игра за БАТЕ в периода 1998-2002 година, но контузия прекъсна кариерата му. След това той се включи в треньорския щаб на тима, а продължението на историята вече стана ясна на всички.
Всички в Борисов вярват, че е дошло време за първия голям успех в историята на местния клуб, който е на прага на участие в Шампионската лига. Досега БАТЕ е играл с Милан, Стяуа и Виляреал, но винаги бе на губещата страна, докато не сътвори изненадата в мачовете с Андерлехт. Сега на дневен ред е Левски и всички в БАТЕ са настроени за нов подвиг.  www.uefa.com
 


Сходни връзки

БАТЕ се "точи" на Левски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди