изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-08-05 @ 13:38 EEST
Назначиха директори на дирекции в МВР    
Ред и сигурностСофия. Министърът на вътрешните работи Михаил Миков назначи директори на три главни дирекции в МВР, съобщиха от пресцентъра. Директор на Главна дирекция “Охранителна полиция” става главен комисар Живко Живков, на Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” – главен комисар Николай Николов, Главна дирекция “Гранична полиция” – главен комисар Красимир Петров. Дирекция “Жандармерия” ще бъде ръководена от комисар Георги Златков.


Главна дирекция “Охранителна полиция”
Живко Живков е роден през 1960 г. в София. Завършва Висшето военно училище „Васил Левски“ и Военната академия „Г. С. Раковски“. Заема последователно длъжностите командир на взвод и рота в различни поделения на Министерството на вътрешните работи, командир на подразделение в Национална служба „Жандармерия“, главен инспектор в сектор „Подготовка“ в жандармерийското съединение в София, експерт в Академията на МВР.
С указ на президента и заповед на министъра на вътрешните работи от 24 юли 2000 г. е назначен за директор на Национална служба „Жандармерия“. От май 2006 г. е директор на Главна дирекция „Жандармерия” при НСП.

Главна дирекция “Гранична полиция”
Красимир Петров е роден през 1951 г. в Перник. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. На работа в МВР е от 1981 г., като последователно е заемал различни длъжности в системата. От 1992 до 1996 г. е началник на Специализирания отряд за борба с тероризма. В периода 1996-1997 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи. От 2001 до 2005 г. е директор на РДВР – Бургас. През 2005 г. е назначен за директор на Национална служба „Гранична полиция”, от май 2006 г. е заместник-директор на НС „Полиция” и директор на Главна дирекция „Гранична полиция” – НСП-МВР. Към момента временно изпълнява длъжността директор на Национална служба „Полиция” – МВР.

Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”
Николай Николов е роден на 25 ноември 1962 година в Перник. В Министерството на вътрешните работи постъпва през 1982 г. Последователно преминава през всички нива на йерархията в системата. През 2001 г. е назначен за заместник-директор на НСПБЗН.
С указ на Президента на Република България от 29 август 2006 година е назначен на длъжност Директор на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.
Президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби) за България. Заместник-председател е на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Дирекция “Жандармерия”
Георги Златков е роден на 2 юни 1954 г. в София. Завършил е висшето си образование във ВИФ. На работа е в МВР от 1982 година. Започва като районен инспектор в Районното управление в ж.к. “Люлин”. Последователни е заемал различни длъжности в системата. През периода 1999 – 2000 г. е заместник-началник на направление “Полицейски сили за охрана” към РЗ”Полиция” – СДВР. През 2000 – 2006 е началник направление “Охранителна полиция”. На заеманата длъжност началник отделение “Охранителна полиция” в СДП е от 29 септември 2006 година.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Назначиха директори на дирекции в МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди