изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:32 EEST
Представянето на българите в четвъртия ден на Олимпийските игри (ОБЗОР)    
Спорт Пекин. Четвъртият ден от олимпиадата е не бе сред успешните за българския спорт. Една от големите ни надежди за медал борецът Армен Назарян загуби на четвъртфинал в категория до 60 кг от Виталий Рахимов (Азърбайджан).

След това той отстъпи и в репешаж за бронза пред китаеца Жанг Ченг. Таню Киряков също не оправда надеждите, след като се класира на седмо място на финала на 50 метра пистолет. Представителката ни в тениса при жените Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на надпреварата след като загуби от словачката Доминика Цибулкова с 0:2 (2:6, 2:6). Другият ни представител в борбата Венелин Венков отпадна в квалификацията на турнира по борба (класически стил), а Михаил Александров не успя да премине сериите на 200 метра бруст при плувците. Единствените, които не разочароваха бяха волейболистите, въпреки всичко.


***
Армен Назарян загуби репешажа срещу китаеца Жанг Ченг и отпадна от борбата за бронзов медал в категория до 60 кг на класическата борба. Българинът отстъпи с 0:2 части (0:4, 0:6). Армен Назарян не оказа почти никаква съпротива на своя съперник и логично не успя да продължи напред.

***
Българската представителка в тениса при жените Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир след загуба с 2:6, 2:6 от словачката Доминика Цибулкова. Срещата продължи един час и 24 минути. В първия кръг българката елиминира Домаховска от Полша след победа с 2:0 сета.

***
Таню Киряков се класира на седмо място на финала на 50 метра пистолет. Нашият участник записа общ резултат от 656.8 точки, а медалите станаха притежание на Жин Жон О (Южна Корея) с 660.4 точки, Ким Йон Су (Сев. Корея) 660.2 точки и Тан Зонлиан (Китай) 659.5 точки.

***
Венелин Венков загуби от Хамид Сориян (Иран) двубоя си в квалификацията на олимпийския турнир по борба (класически стил). Българинът претърпя загуба с туш, като по този начин не успя да се класира за участие на финал в категория 55 кг. Двубоят между двамата продължи едва 92 секунди. Иранецът Сориян е считан за абсолютен фаворит за златен медал в категорията си. На осминафиналите Сориян, който е трикратен световен шампион, ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Кристиан Фриш (Сърбия)/Юри Ковал (Украйна).

***
Българският плувец Михаил Александров не успя да се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по плуване на 200 метра бруст. Нашият завърши на пето място в пета серия в време 2,11,94 и отпадна от по-нататъшната борба. Първи в серията на българина завърши Паоло Босини с време 2,08,98.

***
Ирина Константинова е 12-а след първите четири гонки в клас RS:X на олимпийската надпревара по ветроходство за жени в Пекин с 49 наказателни точки. Днес Ирина Константинова бе 8-ма в третата гонка и 15-та в четвъртата.
Вчера след първите две гонки Константинова бе 13-та. Лидер след първите четири гонки е китайката Ян Цзян с 6 наказателни точки. Утре е почивен ден на състезанието, а гонките 5 и 6 са на 14-ти август.

***
Волейболистите ни победиха Япония с 3:1 гейма (в отделните части – 25:19), въпреки мистерията около капитана Пламен Константинов. Това на практика гарантира на волейболния ни отбор участие в следващата, четвъртфинална фаза на олимпийския турнир. Срещите, които остават в груповата фаза ще са единствено за определяне на съперника ни в ¼ финала. Следващият мач на волейболистите е на 14 август със САЩ.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Представянето на българите в четвъртия ден на Олимпийските игри (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди