изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
Производители на яйца от Добружа ще се включат в националния протест на млекопроизводителите    
ЗемеделиеСофия. Производители на яйца от Добруджа ще се включат в националния протест на млекопроизводителите пред Министерството на земеделието и храните. Те ще участват в протеста, тъй като проблемите в животновъдството са идентични.

Това каза пред Агенция “Фокус” проф. Борис Стоименов, председател на Асоциацията на производителите на яйца. „Изхранването на животните и на птиците е основният проблем, заради който се протестира,” посочи проф. Стоименов. „Явно е, че нашата система за подпомагане на животновъдството и на цялото селско стопанство се различава съществено от европейската, където плащанията се извършват въз основа на предишните обеми на помощ за реализирана продукция”, обясни проф. Стоименов.
При нас субсидиите от държавата се дават за хектар земя. „Често пъти тези, които имат земя, нямат животни. Гръбнакът на европейското и американското земеделие е фермерството, докато в България са промишлените предприятия”, посочи проф. Стоименов.
„Според мен е необходимо да се преразгледа Програмата за развитие на земеделието и да се потърсят актуални решения на проблемите. Още когато се водеха преговорите за присъединяване в Европейския съюз, се криеше информация за постигнатите договорености от производителите и асоциациите, като нашата”, каза още проф. Стоименов. Той каза още, че много от постановките на европейската общоселско стопанска политика не съответстват на нашите условия. По думите му е възможен фалит на българските фермери, които са теглили кредит и нямат развита друга дейност, тъй като те най-често ипотекират имуществото и цялото производство.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Производители на яйца от Добружа ще се включат в националния протест на млекопроизводителите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди