изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:09 EEST
Протестиращите фермери поискаха оставката на Валери Цветанов    
ЗемеделиеОколо 600 фермери от цялата страна протестират в този час пред Министерството на земеделие и храните. Повече от 30 полицаи охраняват събралите се животновъди, който пристигнаха в София от всички краища на страната. Основните искания на фермерите са за осигуряване на средства за целогодишно субсидиране на качественото мляко.

Фермерите, събрали се на националния протестен митинг поискаха оставката на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и за пореден път увериха, че няма да отстъпят от исканията си.

Лидерът на млекопроизводителите Адриан Цаконски бе категоричен, че ако и този път управляващите не чуят техния глас, ще се стигне до барикади, а ако трябва – и до ръкопашен бой. Цаконски каза още, че имат готовност не само стадата, но и фермерите да преминат гръцката граница. В момента на границата с южната ни съседка чакат около 2000 овце, които ще бъдат прехвърлени на гръцка територия, ако протестът се окаже неуспешен.

Пред събралите се протестиращи говори и Костел Караш, президент на синдикатите на говедовъдите в Румъния. Той каза, че фермерите от северната ни съседка са солидарни с българските животновъди и ги подкрепят напълно. Караш призова българските фермери да бъдат единни, защото само така могат да успеят.

Пред Министерството на земеделието и храните протестират животновъди от Ямбол, Разград, Търговище, Сливен, Стара Загора и други. Засега протестът преминава мирно, събпровождан от възгласите на протестиращите и звуците на родобпските каба-гайди.


dir.bg

 


Сходни връзки

Протестиращите фермери поискаха оставката на Валери Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди