изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:55 EET
Стелиян Стоянов: Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест    
Земеделие София. Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест, заяви пред Агенция „Фокус” Стелиян Стоянов, председател на Асоциацията на българските зърнопроизводители.

По думите му българските земеделски производители са поставени в най-неравностойната позиция, защото не получават ескспортни субсидии, когато изнасят продукцията си, в същото време не получават цена, когато трябва да я продадат вътре в страната си. „Затова България се залива с продукция, което се субсидира чрез експорта в другите държави. Затова са в толкова лошо положение и млекопроизводителите, които ние категорично подкрепяме в техните искания”, каза Стоянов.
По думите му тази година с произведеното по-голямо количество зърно и разходите за съхранение са по-големи. „От Фонд „Земеделие” забравиха, че съхранението на зърно се подпомагаше през последните години”, заяви той. По думите му при повишени цени на горива и услуги, зърнопроизводителите не успяват да осигурят добра агротехника за производство, която изисква много средства. Когато не се изпълнят всички агротехнически мероприятия, се намалява възможността за получаване на качествена реколта. Оттам доходите са по-слаби и част от производителите се принуждават да търсят други варианти на препитание. Стелиян Стоянов каза, че разходите за производство категорично се увеличават.
На въпрос, има ли назряващо недоволство сред зърнопроизводителите, той заяви, че предстои този въпрос да се обсъжда на Управителен съвет, но има няколко неща, които безпокоят. „На първо място беше подписан меморандум, че до 30 юни трябва да се платят символичните все пак средства за пропадналата реколта от пролетници 2007 година. До днес няма свършено нищо, независимо, че имаше потвърждение от премиера. Виждаме, че все още не се прави нищо по включването в Бюджет 2009, както стана с Бюджет 2008 на съфинансирането на зърнопроизводството по схемата за единно плащане на площ. Колегите зърнопроизводители се тревожат от това, че нещо се подписва, а не се изпълнява”, заяви председателят на Асоциацията на българските зърнопроизводители.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Стелиян Стоянов: Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Стелиян Стоянов: Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест
Автор: Anonymous да 2008-08-13 @ 18:22 EEST
Не се ли наядохте бе зърнопроизводители.  На слабата  реколта през 2007 година  всички си купихте  джипове за по 100 000 евра,  сега да видим какво ще си купите през тази година.  На вас все някой нещо ви дължи  и не ви дава, къде в Европа и по света има зърнопроизводители които стопанисват хиляди декари земя, реализират печалби и не плащат нито лев данък в  държавата си . Само в България е така. А пък господин Стоянов не знам кой го е избрал за председател, той е некоректен към работниците си , не им е плащал осигуровките с години, а пък ще председателства.


Стелиян Стоянов: Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест
Автор: Anonymous да 2008-08-13 @ 18:45 EEST
Хайде да си поговорим за зърнопроизводители и животновъди не мълчете!
Стелиян Стоянов: Категорично подкрепяме млекопроизводителите в техния протест
Автор: Anonymous да 2008-08-14 @ 08:21 EEST
добро утро земеделци, кърлежи такива, хора без морал. Най богатите хора на Добричка област, които не плащат данъци и само реват, че все държавата трябва да им дава пари. Ненаситни злодеи.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди