изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:17 EEST
ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ПО ТРИ ЛИНИИ ЗА ЖИВОТНОВЪДСТВО    
НовиниОт вчера в областните поделения на ДФ "Земеделие" започна приемът на документи по три целеви субсидии, на обща стойност 3 млн. лв., предназначени за подпомагане на сектор "Животновъдство", съобщиха от фонда.

По целевата субсидия за подпомагане на месодайното животновъдство се разпределят 1 млн. лв., по Целева субсидия за класифициране на кланични трупове от свине, овце и говеда по скалата (S) EUROP - също 1 млн. лв. и 1 млн. лв. - по Целевата субсидия за подпомагане дейността на развъдните асоциации в България

По целевата субсидия за подпомагане на месодайното животновъдство фермерите могат да кандидатстват за подпомагане в рамките на 100 лв. за крава и 20 лв. за овца-майка. Субсидията се предоставя с цел да се стимулира развитието на месодайното животновъдство, свързано с изискванията на Общата организация на пазара на сектор "Месо", осигуряване на добър стандарт на живот на производителите и подобряване конкурентноспособността на месните продукти на международните пазари. По целевата субсидия за класифицирани кланични трупове от свине, овце и говеда по скалата (S) EUROP УС на Фонда определи подпомагане за свине, клас S и E,  в размер на 20 лв. за един брой животно, а за свине - клас U, R, O и P - в размер на 5 лв. на брой животно. Финансовото подпомагане за един окачествен труп на говедо е в размер на 25 лв. Финансова помощ ще получат само регистрираните земеделски производители, които отглеждат животните в обекти, регистрирани по Наредба № 61 от 9 май 2006 г., за условията и реда за идентифициране на животните, регистрацията на животновъдните обекти и достъпа до базата данни за тях. Изискването е животните да са маркирани и регистрирани в единната информационна система. Подпомагане ще получат стопаните, които са предали животните за клане в кланици, които са класифицирани за окачествяване на кланични трупове по европейската скала (S) EUROP.
Областните поделения на ДФ "Земеделие" ще получават по служебен път информация за броя животни на кандидатите, чрез Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/. В срок от 3 дни след получаване на досиетата и одобрените заявки областните поделения на ДФ "Земеделие" ще превеждат сумата по банковата сметка на земеделските производители.

 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ПО ТРИ ЛИНИИ ЗА ЖИВОТНОВЪДСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди