изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:43 EEST
ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПУСНА КРЕДИТИ ЗА ЕСЕННАТА СЕИТБА    
НовиниОт вчера държавен Фонд "Земеделие" стартира две целеви кредитни линии за подпомагане на есенната кампания, реколта 2009 г. Първият кредит е за закупуване на минерални торове за производството на пшеница, а вторият е за закупуване на семена за производство на пшеница.

Целевите кредити, които могат да получат регистрираните земеделски производители и в двете направления, са по 6 лв. на дка. Общият ресурс, който Управителният съвет на ДФ "Земеделие" одобри и за подпомагане на сеитбените дейности, възлиза на 22 млн. лв.
Земеделските производители се задължават да възстановят кредитите за есенната кампания, заедно с 3% годишна лихва, в срок до 1-ви октомври на следващата година. Разпределението на средствата ще осигури своевременно ресурс за финансиране на предстоящата кампания по сеитбата на пшеница от реколта 2009 г. и нейното нормално протичане, уверяват от фонда. Стопаните могат да кандидатстват за подпомагането до изчерпване на финансовия ресурс.
Тази година се въвеждат две изменения в условията за кандидатстване. Вече отпада изискването стопаните да представят в областните поделения на ДФ "Земеделие" копия на документи за собственост или такива, които удостоверяват правото им на ползване на земеделската земя. Отпада ограничението кандидатите да не са икономически свързани лица. Фондът няма да подпомага земеделски производители, които имат неизпълнени договорни задължения по други финансови линии с настъпил падеж, които имат публични задължения към държавния и общинските бюджети.
 


Сходни връзки

ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПУСНА КРЕДИТИ ЗА ЕСЕННАТА СЕИТБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди