изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:06 EEST
АФП: Чрез войната в Кавказ Русия заяви ясно, че дните на превъзходството на САЩ са приключили, смятат експерти    
По светаАФП: Чрез войната в Кавказ Русия заяви ясно, че дните на превъзходството на САЩ са приключили, смятат експерти

Русия се оплакваше дълго време от „двойните стандарти” на САЩ, които според Москва позволяват на Вашингтон да действа, както му е угодно, като в същото време настоява от другите държави да уважават правилата на поведение, написани от американската администрация.
В кризата в Кавказ руската страна използва термини като „геноцид” и „етническо прочистване”, за да оправдае действията си, които напомнят много на езика на Вашингтон по време на войната на Балканите и в Ирак.
И по този начин Кремъл направи послание към САЩ, че отсега нататък Москва ще се чувства свободна да преследва интересите си в света по същия начин, както направи това Вашингтон.
„Това е отговор на американския натиск за независимост на Косово, за експанзията на НАТО и други въпроси, по които Русия даде силен отпор”, каза Мария Липман, политически анализатор в Карнеги център в Москва. „Но САЩ винаги продължават напред и игнорират Русия. Путин се опита да използва сурова реторика, включително и речта му в Мюнхен, за да изпрати послание, на което САЩ изобщо не обърнаха внимание”. Според Липман действията на Русия в конфликта имаха за цел да покажат, че е силна и думата й трябва да бъде взета под внимание. В сряда външният министър Сергей Лавров описа грузинското ръководство, като „специален проект” за САЩ. „В същото време ще бъде необходимо да се избере между престижа между този относително истински проект и партньорството по въпроси, които изискват съвместни действия”, допълва в анализа си Липман. „Да това е послание към САЩ”, коментира Сергей Марков, руски депутат и политически експерт, чието мнение изглежда оказва силно влияние върху политиката на Кремъл. За независимия политически анализатор Павел Фелгенхауер руската военна интервенция в Грузия е имала за цел да спре всяко следващо навлизане на НАТО в задния двор на Русия.
„Руската война в Грузия имаше за цел да спре навлизането на американците и НАТО в Южен Кавказ”, обяснява в заключение Фелгенхауер.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

АФП: Чрез войната в Кавказ Русия заяви ясно, че дните на превъзходството на САЩ са приключили, смятат експерти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди