изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:39 EEST
СТАНИШЕВ ОБЕЩА ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ    
Политика Днес премиерът Сергей Станишев обеща на пенсионерите, които почиват в единствения у нас сезонен дом за отдих на хора от третата възраст и хора с увреждания, средно увеличение с 8.5 % на най-ниските пенсии от есента, което ще обхване 1 200 хил. души. Това са хората с най-ниски пенсии, които реално са ощетени от досегашната схема за изчисляване на пенсиите, поясни премиерът.

 

В рамките на летните совалки министър-председателят посети дома, който се намира в Балчик и се срещна с почиващите от смяната от 3 август. Работещите в дома и самите почиващи пенсионери поискаха от премиера да се увеличи капацитетът на дома за отдих, защото в момента той приема годишно от 1 юни до 30 септември едва 304 души, разпределени в 8 смени по 38 човека. "Напливът е изключително голям, тъй като на човек почивката излиза средно между 60 и 80 лв." - каза Нели Иванова, главен специалист в дома. В момента там отмарят пенсионери от Враца, Русе и Пловдив. В разговор с хората от третата възраст Станишев разясни социалната политика, върху която правителството работи, като обяви още, че от 1 октомври с около 60 на сто ще бъдат увеличени от свръхприходите в държавния бюджет и енергийните помощи, които касаят 360 хил. семейства в страната. Пенсионерите поискаха още от премиера да се помисли и да се даде на дома автобус, защото са принудени до плажа да изминават между 2 и 3 км по дупките по пътя. Станишев обеща още, че и за Коледа хората от третата възраст ще могат да се радват на по-големи надбавки.

Вече пред журналисти премиерът повтори още веднъж социалната политика, върху която са съсредоточени усилията на правителството. На въпрос на журналистите - ще има ли ремонт на кабинета след лятната ваканция, Станишев заяви: "Ремонт винаги може да има, стига да е по целесъобразност". Според него, протестите на фермерите, които текат в момента в страната, вече се политизират. "Има воля за решаване на проблемите, а от друга страна селското стопанство е и най-подпомогнатия сектор тази година. Само досега са дадени близо 50 млн. лв. Продължаващите протести са политизация на въпроса, но аз не съм следовател" - каза Станишев. Като безумие определи намерението на опозицията да бойкотира честването на 100-годишния юбилей от Съединението още премиерът в отговор на журналистическо питане.

 

На срещата на премиера с хората от дома присъстваха още БСП-депутатите Сияна Фудулова и Никола Гочев, кметът на Балчик Николай Ангелов, както и областният управител Ердинч Хаджиев и неговият заместник - Владимир Калчев. На раздяла премиерът подари на дома две инвалидни колички, два стола за баня и тоалетна, които да подпомагат хората с увреждания и музикална уредба. НДТ

 

СНИМКА >>>

 


Сходни връзки

СТАНИШЕВ ОБЕЩА ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.31 секунди