изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:19 EEST
ЗА ВТОРА ПОРЕД ГОДИНА "СТРАВАГАНЦА"    
КултураОт вчера в рамките на провеждащите се Празници на морето в Каварна стартира вторият национален фестивал на старинната музика, песен и танц "Страваганца", съобщиха от пресслужбата на общината.

Официалното откриване на събитието бе в 20 часа на площада пред храм "Свето Успение Богородично", с концерт "К Богородице прилежно" в изпълнение на Варненски катедрален мъжки хор. Преди това Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи празнична литургия.
Второто издание на Фестивала ще продължи до 17 август, като първата му вечер бе посветена на църковно-славянската музика и 130-годишнината от създаване на храм "Свето Успение Богородично" в Каварна. В рамките на фестивала ще се проведат Work shop по исторически танци, дефиле "Античност - Ренесанс", съпроводено с концерт - карнавал с факли и матине "Дамата със зелените ръкави". Предвидена е и творческа среща на хор "Морска звезда" при НЧ "Съгласие" - Каварна и хор "Бодра смяна" при Национален дворец на децата - София.
Фестивалът се провежда с подкрепата на община Каварна, министерство на културата и хотел и СПА "Отдих" - Каварна.
 


Сходни връзки

ЗА ВТОРА ПОРЕД ГОДИНА "СТРАВАГАНЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди