изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:37 EEST
ПОДВИЖНИ МЕДИЦИНСКИ КАБИНЕТИ ТРЪГНАХА ИЗ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
ЗдравеПроект, по който се извършват медицински прегледи на деца и жени, реализира Регионалният център по здравеопазване в Добрич.

По него пристигнаха два автомобила, оборудвани като медицински кабинети - педиатричен и гинекологичен. Те се предоставят за една година със заповед на министъра на здравеопазването. Лекарите, които ще работят в тях, ще извършват два вида прегледи - педиатрични и гинекологични с цитоназамка. За целта РЦЗ е сключил два договора с Диагностично-консултативен център I в Добрич.
В прегледите ще бъдат насочени здравно неосигурени и лица в неравностойно положение. Специално внимание ще бъде обърнато на ромите и хората от отдалечени от областния център населени места, чийто достъп до здравеопазване е затруднен.
От понеделник двата автомобила са в Тервелско. В рамките на седмица те ще обиколят населените места в общината. След това ще посетят и останалите общини в Добричка област. След приключване на прегледите ще бъде направен анализ на резултатите. Проектът се финансира по програма ФАР. НДТ
 


Сходни връзки

ПОДВИЖНИ МЕДИЦИНСКИ КАБИНЕТИ ТРЪГНАХА ИЗ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди