изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:54 EEST
Станка Златева със сребърен медал от Олимпиадата    
Спорт Пекин. Българката Станка Златева остана със сребърен медал от Олимпиадата в Пекин. Нашата представителка загуби от представителката на домакините Жиао Уанг.


Пекин. Станка Златева загуби финала в борбата в категория до 72 кг от китайката Жиао Уанг, след като бе драматично туширана още в първата част на двубоя. Българката, която е световна и европейска шампионка и основен фаворит за спечелване на олимпийското злато в нейния стил, бе туширана драматично една секунда преди края на първата част.
В началото двубоят започна добре за Станка, която поведе с 1:0 и 3:0 точки. При втората атака за 3:0 обаче представителката на домакините успя да контраатакува успешно и намали на 3:2, след което Станка бе много лошо захваната от Жиао Уанг, подкрепяна от над 800 зрители. Така изненадващо и драматично китайката успя да поведе с 8:3 точки и да тушира нашата състезателка едва секунда преди края на първата част.
Трета остана японката Киоко Хамагучи, която победи американката Али Бернард с 2-0 части (3:0, 3:1).
След среброто на Златева България вече има пълен комплект медали - златен на Румяна Нейкова в дисциплината скиф по гр***, и бронз - на бореца Явор Янакиев в категория до 74 кг.

Станка Златева
Дата на раждане: 01.03.1983 г., с. Крушаре
Категория: до 72 кг
Първи треньор: Демир Демирев
Личен треньор: Симеон Щерев
Състезател на клуб: "Левски" (София)
Успехи:
1 място ЕП - девойки "Тирана 2002" (Албания)
5 място ЕП - жени "Сейоноки 2002" (Финландия)
2 място СП - девойки "Инстанбул 2003"
4 място СП - жени "Ню Йорк 2003"
4 място ЕП - жени "Рига 2003" (Латвия)
5 място ЕП - жени "Хапаранда 2004" (Швеция)
3 място ЕП - жени "Варна 2005"
5 място СП - жени "Будапеща 2005"
1 място ЕП - жени "Москва 2006
1 място СП - жени "Гуанджоу 2006" (Китай)
1 място ЕП - жени "София 2007"
1 място СП - жени "Баку 2007"

Чакаме медал и от Станка Златева
News.dir.bg

Една от големите ни надежди за златен медал Станка Златева се класира за финала на олимпийския турнир в женската борба в категория до 72 килограма.
На полуфинала българката буквално прегази полякинята Агниешка Виесчек с 2:0 части, като спечели съответно с 3:0 и 5:0, съобщи Дарик.
Станка Златева показва великолепна форма от началото на надпреварата в Пекин и последователно смачка три съпернички, с което си осигури поне сребърен медал, макар че реалните й възможности са за златен. На четвъртфиналите българката се наложи, макар и не много лесно, над испанката Майдер Унда. Срещата се игра в три части – 2:3, 6:0, 4:1 и след като загуби първата Станка се мобилизира и показа, че е фаворитът за златото в Пекин.
Състезателката ни успя да се възползва от късмета си в жребия и стартира с победа участието си в Пекин. Най-добрата ни състезателка в женската борба буквално премина през канадката Охенева Акухо и надви съперничката си с туш във втората част.
Българката спечели само две точки в първата част, но след още 1,07 минути във втората взе чиста победа от канадката. По този начин тя се класира за четвъртфиналите на олимпийския турнир в дисциплината, а на полуфинала отстрани представителката на Полша Агниешка Виесчек, която победи сочената за фаворитка германка Анита Шатле с 5:4.
Финалът в категория до 72 килограма, с участието на спортист номер едно на България за 2007 година, стартира в 12.45 часа българско време.

 


Сходни връзки

Станка Златева със сребърен медал от Олимпиадата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди