изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:28 EEST
Нападнаха екип на bTV в Дуранкулак    
Новини

Свидетели станаха инспектори от НАП, които трябваше да санкционират нарушения в обменно бюро.



Поредно нагло нападение над журналисти - екип на bTV пострада докато снимаше репортаж по зрителски сигнал. Обект на репортерското разследване беше чейнджбюро в Дуранкулак, което нарушава редица законови наредби.

Опитът на колегите ни от Добрич Петромира Кирчева и оператора Калин Кошкошев да свършат работата си завърши с побой и счупена камера. Свидетел на наглото посегателство стана екип инспектори от Националната агенция по приходите, които трябваше да санкционират нарушенията в обменното бюро.

Появата на журналисти първо стресна, а после разяри работещите в бюрото. Те нападнаха журналистите и счупиха камерата. Затова кадрите в репортажа са от любителска камера.

Какво се случи?

Около 11 часа екипът пристигна с екипа на НАП София на границата на страната ни с Румъния.

"Казаха, че не могат ни допуснат до чейнджбюрото, тъй като го няма управителя и трябва да му се обадят. Започнаха телефонни разговори, след което бюрото затвори", каза Ани Ангелова - инспектор по приходите към отдел оперативни проверки към ТД на НАП - София

В очакване на управителя обаче изневиделица се появи млад мъж.

"Целенасочено тръгна към оператора, с крак ритна камерата. Самият оператор снимаше бюрото и обстановката пред бюрото, счупи я, след което с една чанта се опита да го удари по главата, говореше някакви заплашително думи, след това влезе в бюрото. Взе нещо от там, тъй като чантанта беше видно пълна, качиха се в някъква кола и изчезнаха в посока Дуранкулак", разказа Ангелова.

Въпреки изненадата ни, успяхме екипът успява да запише номера на колата, с която нападателите изчезнали с мръсна газ.

"Благодарение на бързата реакция на директора на ОД Полиция Добрич, на когото се обадих тук бе изпратен полицейски екип. Оказа се обаче на място, че района се контролира от Гранична полиция. Повече от три часа ние стоим тук и очакваме някой да вземе нашите показания", каза репортерът ни Петромира Кирчева.

Дори и след появата на граничните полицаи обаче колата не бе издирена. Екипът ни е посъветван да подаде жалба в Районната прокуратура в Каварна, за да започне проверка. btv.bg

 


Сходни връзки

Нападнаха екип на bTV в Дуранкулак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди