изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:23 EEST
В Балчик се провежда фестивалът на изкуствата "Трикси"    
Култура Международният детски фестивал на изкуствата "Трикси" започна снощи в Балчик с дефиле на участниците от 18 държави. Млади таланти от България, Русия, САЩ, Канада, Италия, Израел, Франция, Гърция, Полша, Унгария, Сирия  и други страни ще се състезават в почти всички изкуства и жанрове, съобщи директорът на фестивала Емил Струнджев.


Сред гостите на празника се очаква дванайсетгодишният Найтън Кей от САЩ, който е пял на сцената на Бродуей, а миналата година заслужи "Гран при" в първото издание на "Трикси".

Сред участниците в конкурса за поп-изпълнители е 17-годишната латвийка Сабине Бризгалина, състезавала се вече в детското издание на "Евровизия". Най-младият певец в Балчик е осемгодишният Тео Абродан от Канада.

На фестивалната сцена ще стъпят инструменталисти и колективи за модерни и фолклорни танци от Франция, Израел, Италия, Сърбия. Млади художници  ще почерпят вдъхновение от морския пейзаж и атмосферата на фестивалните дни, допълни директорът на "Трикси".

Лауреатите на фестивала ще бъдат наградени на 23 август в Балчик, а ден по-късно ще изнесат гала-концерт във вариете-театъра в курорта "Албена". По време на фестивала водещи педагози по вокално пеене от  Полша, Латвия  и Русия ще водят майсторски класове.

btv.bg

 


Сходни връзки

В Балчик се провежда фестивалът на изкуствата "Трикси" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди