изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:48 EEST
НАПАДНАХА ЖУРНАЛИСТИ ПРЕД ПОГЛЕДА НА ТУРИСТИ    
НовиниБабаит строши и открадна камера посред бял ден. Добричкият екип на бТВ благодари на НАП за охрана

В петък на граничния пункт Дуранкулак добричкият екип на бТВ, е бил нападнат от млад мъж пред чейндж бюро на самия граничен пункт. Това разказа за НДТ кореспондентът на телевизията Петромира Кирчева. Тя разказа следното: "По сигнал на наш зрител за нередности в чейндж бюрото - издаване на нефискален касов бон, на който липсва и Булстат, от София пристигна екип на НАП, който да извърши проверка. Придружихме данъчните. След като те влязоха в бюрото, където имаше две жени, които им отказаха да предоставят документи за проверката, дамите се затвориха с мотива, че трябва да дойде управителят. В това време операторът Калин Кошкошев започна да снима кадри отвън. Изневиделица обаче пристигна млад мъж с голяма черна чанта на видима възраст 20-25 години. Той се нахвърли върху оператора с думите: "К'ъв си ти, че снимаш. Нямаш право да снимаш", ритна го, събори камерата и започна да я рита. След като я натроши, влезе в бюрото, напълни с нещо чантата, излезе, обра строшената камера, заедно с по-младата от двете служителки се качи в тъмно-син "Фолксваген Поло" с регистрационен номер ТХ 15 50 и потегли в посока Дуранкулак. Свидетели на целия този екшън станаха влизащи в страната ни румънски туристи, които обикновено на това бюро обменят пари, за да могат да си купят нужната им за страната винетка".
Веднага колежката е потърсила за съдействие директора на ОД "Полиция" комисар Ивелин Петров. Той заявил, че ще изпрати екип. Пристигналите на място полицаи от РПУ Шабла обаче заявили, че не могат да работят по случая, защото 8-километровата зона е под юрисдикцията на Гранична полиция. Сагата продължила с разговори с шефа на Гранична полиция и пристигналите на място нейни служители. В деня на инцидента никой не взел показания на колегите. В съботния ден обаче те били подробно разпитани за станалото, вече в Добрич. Вчера от ОД "Полиция" заявиха за НДТ, че днес ще бъде дадено официално изявление по случая, като от момента на подаване на сигнала от колегите от бТВ работата не била спирана. Въпреки това К. Кошкошев призова: "Колеги, пазете се, защото утре може и оръжие да извадят срещу нас, докато си вършим работата".
Колегите от бТВ изпращат благодарствено писмо до директора на НАП Мария Мургина - за оказаното съдействие от страна на нейните служители и охраната на екипа по време на инцидента.
 


Сходни връзки

НАПАДНАХА ЖУРНАЛИСТИ ПРЕД ПОГЛЕДА НА ТУРИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди