изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:00 EEST
30 милиона долара за Ли Нин, който запали олимпийския огън на откриването    
КитайПекин. Бившият китайски гимнастик Ли Нин, който запали олимпийския огън при церемонията по откриването на Олимпиадата в Пекин, е спечелил над 30 милиона долара от 8 август насам.

Това твърди в свой анализ „Ройтерс”. Ли Нин има компания за спортни стоки, чиито акции са скочили с около 12 процента. Още на първия работен ден след откриването акциите са повишили цената си с 5 процента. След това се е стигнало до допълнителен ръст. В крайна сметка пазарната капитализация на компанията в момента е 266,8 милиона долара, с 30 милиона повече в сравнение с преди 10 дни. Анализаторите смятат, че има потенциал за още по-голямо покачване на цената. „Много съм щастлив, че именно на мен се падна голямата чест да запаля олимпийския огън. Преживяването е фантастично и го пожелавам на всеки един спортист по света. Радвам се, че на тази Олимпиада Китай показва своята мощ в спорта и води убедително в класацията за спечелени медали. Що се отнася до моята компания, то аз мисля, че успехът се дължи най-вече на качествените ни стоки. Акциите се повишават не само затова, че аз съм запалил огъня”, коментира Ли Нин. Той остана в историята на спортната гимнастика с представянето си на Олимпиадата в Лос Анжелис през 1984 година. Тогава в отсъствието на спортистте от Източния блок начело със СССР, той успя да спечели общо шест медала.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

30 милиона долара за Ли Нин, който запали олимпийския огън на откриването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди