изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:56 EEST
РОТАРИ МОНТИРА КАМЕННА ЧЕШМА В ПАРКА    
НовиниОфициално тя ще бъде открита в Деня на Добрич


За празника на града - 25 септември, Ротари клуб - Добрич ще приключи единия от трите проекта, по които работи, съобщи паспрезидентът на клуба Илия Михайлов. "Става дума за монтажа на старинна чешма в реконструираната част на градския парк, като самата чешма доскоро се намираше недалеч от стадиона" - поясни още Михайлов. Благодарение на ротарианеца Николай Рачев, чрез неговата фирма "Никос", чешмата вече е демонтирана от старото си място и е закарана да бъде почистена, след което ще се пристъпи към монтажа й на новото място. "Основата е напълно готова за монтирането, направени са ВиК-връзките. Всичко се прави с неръждаеми тръби, за да остане за поколенията. Официално чешмата ще бъде открита в Деня на Добрич - 25 септември, на нея ще бъде поставено логото на Ротари клуб Добрич и датата 25.09." - каза още И. Михайлов. Всички строителни дейности по обекта се извършват от работници и служители на фирма "Никос".
Паралелно с това ротарианците продължават работата и по другите си два проекта - изграждането на спортен комплекс за жителите на града в района на квартал "Червената пръст" и градежа на храм "Св. Климент Охридски". "Първият етап, който до дни ще стартира по изграждането на спортния комплекс, е направата на футболното игрище. В момента се търси изкуствената настилка, а до дни започват изравнителните работи на терена. Вторият етап при неговото изграждане ще бъде направата на волейболното игрище, поставянето на 2 тенис маси, а на трети етап ще бъде създаден и детският кът" - разказа Михайлов. Спортният комплекс ще разполага още и със съблекалня и санитарни помещения.
До края на годината ще бъде завършен и грубият строеж на храм "Св. Климент Охридски", информира Михайлов, който също се изгражда с помощта на ротарианците в Добрич.
 


Сходни връзки

РОТАРИ МОНТИРА КАМЕННА ЧЕШМА В ПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди