изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
БЛИЗО 1500 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ - УСТАНОВЕНИ ПРИ КАМПАНИЯТА "РАБОТЕТЕ ЛЕГАЛНО"    
НовиниЕдна от областите, на чиято територия тя бе извършена, е и Добрич

Екипи от инспектори по труда провериха 459 обекта за четири дни от стартирането на кампанията "Работете легално" в началото на месец август, съобщиха от социалното министерство. Проверките са извършени основно в обекти на строителството, хотелиерството и ресторантьорството на територията на областите Варна, Благоевград, Добрич, София - град, София - област и Бургас. Напълно, включително и по документи, представени в дирекциите "Инспекция по труда", са приключени 251 проверки. Констатирани са 1 493 нарушения на трудовото законодателство. Установени са над 50 лица, работещи без писмено сключени и регистрирани в Националната агенция по приходите трудови договори. В областта на закрилата на труда на непълнолетните лица са заловени 20 нарушения, от които 11 са за работещи без предварително поискано разрешение от Инспекцията по труда.
Съставени са 191 акта за глоби по приключените проверки, от които 96 са наложени на работодатели и 93 - на работещи. В проверените строителни обекти са издадени 88 акта за спиране на дейността до отстраняване на констатираните нарушения.
От социалното министерство съобщиха, че проверките в кампанията "Работете легално" продължават.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 1500 ТРУДОВИ НАРУШЕНИЯ - УСТАНОВЕНИ ПРИ КАМПАНИЯТА "РАБОТЕТЕ ЛЕГАЛНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди