изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:37 EEST
ДЪБОВИК ЧЕСТВА ДОРА ГАБЕ    
НовиниНа 24 август ще бъдат отбелязани 120 години от рождението на добруджанската поетеса Дора Габе. Много прояви във връзка с юбилея ще има и в родното й село Дъбовик, и в община Генерал Тошево.

 На 22 август в Ген. Тошево ще се проведе литературна среща на добруджанското слово. В нея ще участват членове на Общинския съюз на писателите и гостите им - майстори на перото от Балчик. Срещата ще е посветена на юбилея от рождението на Дора Габе. Ще се прочетат и стихове, посветени на нея.
На 24 август в 10 ч. ще се поднесат цветя на паметника на Дора Габе. Ще се открие и изложба от рисунки от детските пленери, организирани с участието на деца от Румъния, в Дъбовик. Тя е озаглавена "Светът на Дора Габе през детските очи". Гостите ще разгледат музейната експозиция в родната къща на поетесата. В 11 часа ще започне официалното честване на юбилея - в залата на читалището в селото. За него се очаква да пристигнат и представители на побратимените на Дъбовик кметства от Румъния.
 


Сходни връзки

ДЪБОВИК ЧЕСТВА ДОРА ГАБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди