изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:39 EEST
СЪДИЯ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЛЕЙБОЛИСТИ В ПЕКИН    
Спорт

Волейбол: След България - Русия - 1:3 в четвъртфиналите на Олимпиадата (ОБЗОР)



Пекин. Русия победи България с 3:1 гейма в 1/4-финалната среща между двата тима от олимпийския волейболен турнир. Мачът се игра в "Капитал Гимнейзиум" в Пекин, а руските волейболисти ще се изправят срещу спечелилия мача САЩ - Сърбия за място на финала в надпреварата. Първият гейм българите спечелиха с 25:20, а във втория Русия надделя с 26:16. Третата и четвърта част на мача руснаците взеха с 25:22 и 25:21. Така България остана на 5-о място в крайното класиране.
Срещата започна много оспорвано като до първата техническа пауза резултатът бе 8:7 точки в полза на България. Разликата се запази и до втората пауза – 16:15. След нея добри изяви на Матей Казийски и Пламен Константинов направиха разликата 3 точки в полза на България. В края на гейма след още две грешки на руския отбор се стигна до крайното 25:20 за българите.
Руският отбор поведе с 2:0 във втория гейм, но след отлични атаки на Казийски и Николов се стигна до 6:4 за българите. Казийски направи 8 точки от 8 отигравания, но Русия поведе с 8:7 преди първата техническа пауза. Две грешки на главния съдия и лоши отигравания на българите доведоха резултата до 16:12 в полза на Русия. Руснаците поведоха с 20:15 точки, последва ново спорно съдийско отсъждане и техническа точка за българите. Така се стигна до крайното 25:16 за Русия и изравняване на резултата в мача - 1:1.
В началото на третия гейм добрата игра на руснаците Тетюхин и Михайлов, както и грешки от началния удар на Гайдарски и Николов доведоха резултата до 8:5 за Русия. Разликата се запази до втората техническа пауза и тя дойде при 16:12. Последваха точно изпълнени сервиси на Константинов и Цветанов и се стигна до 17:17. Руският отбор отново успя да се възползва от грешки на българите и поведе с 21:18. Стигна се до крайното 25:22 и 2:1 за Русия.
В четвъртата част руснаците доминираха, но след добри изяви на Казийски се стигна до 17:17. Последваха доста грешки и се стигна до крайното 25:21.
Капитанът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов заяви, че напрежението си е казало думата и във важните моменти сме отстъпили на руснаците, предаде сайтът на международната федерация (www.fivb.org). „Беше много труден мач с голям заряд и за двата тима. Именно поради това напрежението бе огромно. Най-важният момент в срещата бе началото на втория сет, когато руснаците взеха предимство. Разочаровани сме от някои решения на реферите именно в този период. Винаги е трудно на Олимпиада за малките страни”, коментира Константинов.
Старши треньорът на националния ни отбор по волейбол Мартин Стоев заяви след отпадането от Русия (1:3 гейма) на четвъртфиналите в Пекин, че руският тим заслужено е спечелил срещата, заради по-стабилната си игра, предаде "Дарик радио". „В края на геймовете – в по-важните моменти, играха по-стабилно от нас. Заслужено спечелиха. Искам да благодаря на момчетата за това, което на правиха, за старанието, което положиха, както и че излязоха и се биха до край и останаха като отбор до края на мача. За жалост, мисля, че съдийските отсъждания не бяха грешки, а умишлени и дойдоха в много важен момент - когато при резултат 6:4 във втория гейм и можехме да се откъснем. Общо взето, нашата тактика беше да използваме, че техните центрове, които се придвижват бавно", коментира Стоев.
След загубата на българските волейболисти от отбора на Русия на четвъртфинала на олимпийския турнир (1:3) , треньорът на руснаците Владимир Алекно заяви, че е бил много нервен по време на мача, особено след загубата на първия сет. „Руснаците обичат сами да си създават проблеми, а после да ги преодоляват. Струва ми се, че този мач напълно потвърди това. Разликата между двата отбора дойде от това, че ние имаме 12 равностойни играчи, докато те не. Именно в това бе ключът към победата”, сподели Алекно, цитиран от „Спортбокс.ру”. На полуфинала Русия ще играя срещу победителя на втория четвъртфинал САЩ –Сърбия.  Агенция "Фокус"
 

Волейбол: Мнения след срещата България - Русия 1:3 (ОБЗОР II)

20 август 2008 | 10:42 | Агенция "Фокус"

Пекин. Старши треньорът на националния ни отбор по волейбол Мартин Стоев заяви след отпадането от Русия (1:3 гейма) на четвъртфиналите в Пекин, че руският тим заслужено е спечелил срещата, заради по-стабилната си игра, предаде "Дарик радио". „В края на геймовете – в по-важните моменти, играха по-стабилно от нас. Заслужено спечелиха. Искам да благодаря на момчетата за това, което на правиха, за старанието, което положиха, както и че излязоха и се биха до край и останаха като отбор до края на мача. За жалост, мисля, че съдийските отсъждания не бяха грешки, а умишлени и дойдоха в много важен момент - когато при резултат 6:4 във втория гейм и можехме да се откъснем. Общо взето, нашата тактика беше да използваме, че техните центрове, които се придвижват бавно", коментира Стоев.
Един от най-резултатните играчи за България на олимпийския турнир Владимир Николов заяви, че Русия категорично е надиграла нашия отбор, но въпреки това той е доволен от цялостното представяне на тима, предаде БНТ.
„Имахме проблеми при посрещането на сервиса им, но не това обърна мача. Направихме най-добрият си мач в надпреварата, а загубихме. Напрежението не ни е пречило, смятам че при всички проблеми, които имахме, не бяхме в най-доброто си състояние за такъв турнир. Вторият гейм започна лошо за нас и до края не успяхме да се отърсим. Получи се разлика, която не можахме да компенсираме. Разбира се, това не беше най-големият ни проблем – руснаците ни надиграха. Ако зависи от мен – това е последният ми мач”, заяви Владо Николов.
Най-добрият в редиците на нашия национален отбор Матей Казийски заяви, че не е доволен от представянето на тима на олимпийския турнир и върху подобряването на нашата игра трябва да се работи за в бъдеще, предаде БНТ. „Трябва да се съсредоточим и да подобрим играта си. Да кажем, че да се класираме на Олимпиада е достатъчно не е правилно. Всеки мечтаеше за нещо повече. Допуснахме странични фактори да ни повлияят, което се оказа фатално за играта ни. Играта се обърна в началото на втория гейм, когато съдиите им дадоха 2 точки”, коментира Казийски.
След загубата на българските волейболисти от отбора на Русия на четвъртфинала на олимпийския турнир (1:3) , треньорът на руснаците Владимир Алекно заяви, че е бил много нервен по време на мача, особено след загубата на първия сет. „Руснаците обичат сами да си създават проблеми, а после да ги преодоляват. Струва ми се, че този мач напълно потвърди това. Разликата между двата отбора дойде от това, че ние имаме 12 равностойни играчи, докато те не. Именно в това бе ключът към победата”, сподели Алекно, цитиран от „Спортбокс.ру”. На полуфинала Русия ще играя срещу победителя на втория четвъртфинал САЩ –Сърбия.
Капитанът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов заяви, че напрежението си е казало думата и във важните моменти сме отстъпили на руснаците, предаде сайтът на международната федерация (www.fivb.org). „Беше много труден мач с голям заряд и за двата тима. Именно поради това напрежението бе огромно. Най-важният момент в срещата бе началото на втория сет, когато руснаците взеха предимство. Разочаровани сме от някои решения на реферите именно в този период. Винаги е трудно на Олимпиада за малките страни”, коментира Константинов.
 


Сходни връзки

СЪДИЯ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЛЕЙБОЛИСТИ В ПЕКИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди