изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:37 EET
ПИСМО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ СРЕЩУ ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ    
ПолитикаНа 19 август 2008г. председателя на партия АТАКА Волен Сидеров изпрати следното писмо до Бойко Борисов (ГЕРБ), Иван Костов (ДСБ) и Пламен Юруков (СДС), Яне Янев (РЗС), както и до представителствата на всички евроинституции в България.

В писмото Волен Сидеров призовава да се вземе публично отношение към драстичното нарушаване на човешки права спрямо активистите от партия „Атака” и евродепутата Димитър Стоянов.
До този момент Яне Янев изрази категоричната си позиция за което му благодарим.

До лидера на партия
Граждани за европейско развитие на България
Бойко Борисов

Уважаеми господин Борисов,

Обръщам се към Вас като към лидер на основна политическа сила в България, по повод проявено полицейско насилие спрямо евродепутат от партия „Атака”.
На 30 юли, денят в който бе гласуван вот на недоверие към правителството, бе упражнено насилие над активисти от парламентарно представената партия „Атака”, участващи в законен протест срещу политиката на настоящето правителство и с нищо не нарушаващи обществения ред. По заповед на вътрешния министър Михаил Миков и шефа на СДП Николай Янев, звено от СПО на СДП с шеф Ивайло Александров започва действия на демонстративен тормоз над група активисти на „Атака” с фанелки и обозначителни надписи на партията, които се придвижват от пл. „Св. Ал. Невски” към мястото на постоянния протест на „Атака” пред Археологическия музей. На ъгъла на ул. „Оборище” и „Васил Левски” групата от наши активисти е обградена, натръшкана на земята, претърсена с ръце над главата и четирима от групата са задържани с белезници и натоварени в джипове на МВР по изключително груб начин – с удари, псувни и ритници. Сред задържаните са трима младежи от Габрово, които са непълнолетни: Васил Радулов, Павел Генчев и  Христина Бобева. Христина е на 15 години, двете момчета са на по 16 години. Тримата непълнолетни са били бити по пътя за 5 РПУ. 
По сигнал от наши симпатизанти на мястото пристига служебна кола на партия „Атака” с обозначителни надписи, от която излизат служителя в партийната централа Ивайло Минов и евродепутатът от „Атака” Димитър Стоянов. Димитър Стоянов с картата си на депутат в ръка и с думите: „Аз съм евродепутат от партия „Атака”, се приближава до джиповете на МВР, пита кой е началникът на полицейското звено и защо арестуват активисти на „Атака”. Вместо отговор полицаите от СПО на СДП получават нареждане от шефа на звеното  Александров: „Приберете го тоя, какво като е евродепутат!” Димитър Стоянов е бит, ритан и закопчан с белезници, вкаран в джипа, където побоят над него продължава. Бил е ритан в главата от двама от полицаите и е получил закана за убийство от тях с думите: „Сега ще ти прережа гърлото, копеленце, да видим какъв евродепутат ще си тогава...!” Поведението и думите на служителите на МВР показват, че те са знаели прекрасно кого бият и представител на коя политическа сила е жертвата им
 , още повече, че Димитър е държал през цялото време депутатската си карта в ръка и е повтарял кой е. Медицинското свидетелство от Съдебна медицина установява 34 наранявания след побоя над Д. Стоянов. По същия начин е бит Ивайло Минов. След откарването в 5 РПУ Стоянов, белезниците на Стоянов са свалени и той е освободен. При излизането му от районното свидетел на състоянието му и нараняванията му става и депутатът от ОДС Любен Дилов –син, който в този  момент е пред районното, разбрал за случилото се.
Въпреки, че имената на биячите в униформа са установени веднага, до днес предварителната проверка на военна прокуратура се води „срещу неизвестен извършител”. Силно подозирам, че извършителите на полицейски произвол ще останат ненаказани. Нуждая се от Вашата позиция на подкрепа на жертвата на полицейски произвол Димитър Стоянов – подкрепа, която аз бих Ви дал безусловно при подобен случай с ваш представител.
Защото полицейската бруталност на това управление бе приложена и при протестите на български фермери, миньори и пенсионери. Утре може да бъде приложена към представители на партия Граждани за европейско развитие на България, които искат да изразят протеста си срещу управлението на Тройната коалиция. 

Уважаеми г-н Борисов,

Противозаконно задържане и побой над член на Европарламента не се  е случвало през цялата 50 годишна история на този парламент.
Апелирам към Вас, като към лидер на парламентарно представена партия да вземете публично отношение към драстичното нарушаване на човешки права спрямо активистите от партия „Атака” и евродепутата Димитър Стоянов – внук на големия български писател и поет, дисидент на комунистическия режим Радой Ралин.

С уважение:
Волен Сидеров,
Председател на ПП „Атака”
19 август 2008 г.

 


Сходни връзки

ПИСМО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ СРЕЩУ ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди