изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:19 EET
ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА    
Земеделие Над 100 млекопроизводители от Добричка област ще се включат в националния протест, с който днес фермери от цялата страна, ще блокират прохода Шипка, съобщи за НДТ Руско Енчев. Снощи млекопроизводителите от областта се събраха, за да умуват в какво ще се изрази протестът им. На срещата се очакваше да присъства и лидерът на протестиращите в страната А. Цоковски. Сигурно е на сто процента, че отиваме производители от цяла Североизточна България на протеста, каза Енчев.

Той очаква  днес към тях да се присъединят и птицевъдите, които да поставят исканията си.

Млекопроизводителите настояват да им бъдат изплатени млечните субсидии. Руско Енчев заяви, че фермерите от областта не са получили нито стотинка от обещаната им от земеделския министър Валери Цветанов млечна субсидия за март. Затова  са готови да протестират до последно, докато не им бъдат платени парите за произведено и  предадено качествено мляко. “Ако това не се случи, браншът ни няма да може да оцелее до догодина. Сега ни трябват пари, за да купим фуражи”, обясни той.

Предвижда се днес проходът Шипка да бъде затворен от 12 часа. Блокадата ще продължи, докато „някой от управляващите не дойде да преговаря с нас”, казаха организаторите на протеста.

В гражданското неподчинение ще се включат недоволни фермери от Северна и Южна България. Те настояват да им бъдат изплатени обещаните 60 млн. лева целогодишна субсидия за литър качествено мляко. Стана ясно, че рибопроизводителите подкрепят исканията на земеделските производители. Това се посочва в декларация на Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България. В нея се настоява да се изравнят икономическите условия и конкурентната среда на земеделските и рибопроизводителите у нас с тези в страните-членки на ЕС и особено на южните ни съседи. Това би станало като ДДС за хранителните продукти - родно производство, се изравни с този в страните-членки и най-вече с южните съседи, където данъкът за рибата е с нулева ставка, а в Македония - 6 процента.

От асоциацията настояват да се освободят от акциз горивата за сектор "Рибарство", както е в страните-членки на ЕС. Според рибопроизводителите с бързи и адекватни мерки трябва да се прекрати тенденцията за превръщане на страната в неконтролиран пазар за хранителни стоки и продукти от трети страни със съмнително съдържание и качество. НДТ

 


Сходни връзки

ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА
Автор: Anonymous да 2008-08-22 @ 16:41 EEST
ХАЙДЕ РЕВЛЬОВЦИ РАБОТЕТЕ СТИГА СТЕ ЧАКАЛИ НА ГОТОВО. ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТЕ, А САМО ПАРИ НЕ МЪЧЕНИ ИСКАТЕ ДА ХАРЧИТЕ, КЪРЛЕЖИ ТАКИВА.
ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА
Автор: Anonymous да 2008-08-28 @ 12:41 EEST
kopele ti ni6to ne rasbira6 ivno vsi4ko tie na gotovo a
ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА
Автор: Anonymous да 2008-09-01 @ 08:03 EEST
вие всички сте готованковци, нищо не сте дали на тая държава, крадете, лъжете и само цоцате от държавната софра след депутатите и министрите вие сте следващите кърлежи и кръвопийци. Неблагодарни земеделци и фермери. Защо не си покажите колите и другите луксозни придобивки. И се научи да пишеш на български все пак Живееш в Република България и тук все още официалния език е БЪЛГАРСКИЯ.
ФЕРМЕРИТЕ ДНЕС БЛОКИРАТ ШИПКА
Автор: Anonymous да 2008-09-04 @ 08:03 EEST
хайде на софрата да цоцаме!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди