изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:31 EEST
Далавери в хотели по румънското Черноморие    
По светаХиляди туристи се настаняват нелегално по румънското Черноморие. За един ден през уикенда румънското крайбрежие се посещава от над 150 000 туристи, при капацитет 123 000 места за настаняване.

Това сочат данните на властите в Констанца (Кюстенджа), които до голяма степен се основават на информация от хотелите по Черноморието, цитирани днес от румънският вестник “Гъндул“. Абсолютният рекорд беше отбелязан преди няколко дни, когато за един бяха регистрирани 204 000 посетители, предава агенция Фокус. Драгош Радукану, главен секретар на Федерацията на работодателите в туризма, заяви, че е изключително изненадан от тази статистика, при условие че крайбрежието разполага само със 123 000 места за настаняване в хотелите, вилите и къмпингите. Интересното в случая е, че полицията има данни за тези нередности, но не предприема мерки, коментира изданието. Органите на реда твърдят, че престъпленията в туристическия сектор се разкриват много трудно, защото контролната проверка в частен имот става единствено със заповед, за която трябва да има конкретни данни за извършено престъпление.Нощувка в имот на частно лице в Констанца струва минимум 80 леи за стая (1 евро се равнява на 3,5 леи), като достига до 150 леи за стая през уикенда. Туристите наемат стаи за двама души, в които спят по четирима - петима души, посочва изданието.Приблизителни сметки сочат, че румънската държава губи десетки милиони евро всяка година заради неполучени приходи от ДДС (9%) и от данъка върху приходите (16%) от собствениците на имотите, които настаняват нелегално туристи.През уикендите от 27 000 до 30 000 души се настаняват нелегално по крайбрежието, а собствениците печелят около 70 млн. леи само от дните в края на седмицата, посочва изданието.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Далавери в хотели по румънското Черноморие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди