изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:48 EET
Майката на Мануела иска попечителство над дъщеря си    
Новини

Не мога да повярвам, че това се е случило. Така Диана Горсова коментира кадрите, в които съпругът й е заснет да играе хазарт.



Майката на Мануела Горсова - Диана, ще поиска попечителство върху дъщеря си и право на достъп и контрол върху банковата сметка за лечение на дъщеря й. Това съобщи тя за bTV от Израел, където Мануела е настанена за лечение от средата на май.

Вчера bTV Новините показахме кадри, в които бащата на момичето е заснет да залага в хазартни игри. До късния следобед днес Диана не беше успяла да се свърже със съпруга си, за да му зададе въпроса залагал ли е пари от сметката за лечението на дъщеря им.

С майката разговаря репортерът Десислава Златкова:
- Моля ви, просто не мога да го проумея, не мога да повярвам, че това се е случило.
- Играл ли е някога хазарт?
- Като всеки млад човек, да. От много време не се е случвало. Надявам се рано или късно всичко да излезе наяве.
- Притеснявате ли се, че поведението на дарителите може да се промени, след като са научили, че баща й играе хазарт?
- Някои хора може би ще се откажат, но тези, които го правят заради нея, ще продължат.
- Мислила ли сте да поискате попечителство, за да имате вие достъп до средствата в сметката на Мануела?
- Да, мисля, другата седмица да си дойда в България и да оправя тези неща.
- Какво ще направите тук?
- Първо ще си извадя и аз документ за попечителство, вече говорих с г-н Христов (бизнесменът дарител - бел. ред.), това ще го уредим за един ден. Така ще получа по-обстойна информация с какво разполага банката, с какви пари. Ще ми издадат извлечение за всеки път, в който са теглени пари.

Диана не знае още за колко време ще стигнат събраните пари, за да продължи лечението на Мануела в Израел, но казва, че състоянието й се подобрява - момичето разговаря, пише името си, събира и изважда. Започнала е активна рехабилитация. Лекарите обаче продължават да се въздържат от конкретни прогнози за възстановяването на Мануела.

Същевременно бизнесменът Петър Христов, който дари най-много пари за лечението на Мануела и уреди нейното преместване в израелската клиника, определи като непростимо поведението на Красимир Горсов. Въпреки скандалните факти,

крупният бизнесмен призова хората да не губят вярата си в доброто

"Ще ми се да не е злоупотребявал с тези пари, но с каквито и пари да е играл - за мене това е непростимо поведение в неговата ситуация, все пак става въпрос за живота на неговото дете", каза той пред bTV.

Въпреки че не иска да се превръща в съдник, бизнесменът ще направи всичко необходимо Красимир Горсов повече да не се разпорежда със сметката на дъщеря си. За да стане това обаче ще се наложи майката на Мануела, която месеци наред е в израелската клиника неотлъчно до дъщеря си, да се прибере в България, за да стане титуляр на сметката.

"Аз и хората около мене и всички мои приятели не сме помагали на Красимир Горсов, ние сме помагали на Мануела и категорично нашето отношение към детето няма да се промени", отбелязва той.

От известно време бизнесменът е назначил на работа в една от фирмите си Красимир Горсов, за да може да се върне към нормален начин на живот след преживения стрес и да покрива разходите си.

"Най-вероятно ще се наложи да го освободим от работа, тъй като в нашия екип такива хора нямат място", категоричен е Христов.

btv.bg

 


Сходни връзки

Майката на Мануела иска попечителство над дъщеря си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди