изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:43 EET
СТУДЕНТИ СТАЖУВАХА В ЕЛИТНИ БЪЛГАРСКИ ХОТЕЛИ    
ОбществоСтудентите, които участват в  проект BG051PO001/07/3.3-63, наречен “Пилотен механизъм за студентски практики в сферата на туризма  гаранция за устойчиво включване на пазара на труда” и наблюдаващите преподаватели вече преминаха своето подготвящо обучение в елитни български хотели, съобщиха от Висше училище Международен колеж.

Те стажуваха в Хилтън-София, Сол Мелиа Гранд Ермитаж-Златни пясъци, Сол Несебър Палас–Несебър и  Грифид хотели-Златни Пясъци. По време на подготвящото обучение студентите  бяха представени в обекта на тяхната практика и  се запознаха с мениджърския състав. Всеки от обучаваните се запозна с конкретната позиция, която ще заема и функциите, които ще изпълнява. Също така бяха въведени в работната среда и запознати със стандартите на работа и качество на услугите, изисквания към облекло и поведение, с правилника за здравословни и безопасни условия на труд. Студентите се запознаха с основните изисквания към техните езикови изразни средства: стандартни обръщения към гостите, информация, която трябва да им бъде предавана и други. Във всеки обект се  проведе и въвеждащ професионален трейнинг, който създаде основа за развитие на конкретни професионални компетенции и умения.
На всички студенти беше връчен и информационен пакет от правила за работа в хотела и ресторанта, които включват конспектиран вариант на темите на обучение, основни правила в работата, характеристики на отделните позиции в хотела и ресторанта, основни характеристика на госта, специфична терминология, включително кратък туристически речник по английски език, правила за общуване с гост.
Ето какво сподели един от участниците в студентските практики - Огнян Чакъров: "Готвейки се за изпити, особено последната година, прехвърлих огромен брой изисквания и стандарти, намерили място в големите бизнес вериги, било то хотели, туроператори, авиокомпании и т. н. През този един месец всъщност осъзнах, че стандартите имат двупосочен ефект, от една страна са строги правила относно това, което клиентът може да очаква, и това, което компанията трябва да предостави, но най-важната им черта е, че улесняват и опростяват работата. Нещо което е изключително важно при мащабите на работа в Хилтън например. Лично аз нямам търпение да се включа в следваща подобна практика, та било то и извън България. Смятам, че начинанието бе много полезно, насочващо и реално мерило за знанията ни". НДТ

 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ СТАЖУВАХА В ЕЛИТНИ БЪЛГАРСКИ ХОТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди