изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:36 EEST
ИНВАЛИД СЕ ЖАЛВА: БИ МЕ ПОЛИЦАЙ ОТ ВТОРО РПУ    
Ред и сигурностЗа нанесен му побой от Милен Стоянов Маринов - служител на Второ РПУ, квартален инспектор в с. Бранище, се жалва в редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" Пламен Георгиев Цонев от Добрич.

Мъжът е инвалид - страда от ДЦП и е с 50 процента намалена работоспособност. Жалбата е внесена до директора на областна дирекция "Полиция", до Военна прокуратура-Варна, МВР, до началника на Второ РПУ, до зам.-кмета по финансите на община Добричка и до кмета на с. Бранище.
На 19 август бях в село Бранище, разказва Пламен Георгиев. По думите му, до 21.45 часа бил с приятели в барче в центъра на селото, след което със свой познат отишъл в снек-бар "Ярмалъка". Пламен си поръчал салата и докато я изчаквал решил да изпие кафе и кола.  Сервитьорката му ги донесла и му казала да плати 1,60 лева и да си тръгва. Мъжът се възмутил от държанието й, тъй като имал намерение да вечеря. Казал, че след като не иска да му сервира салата, няма да си плати кафето и колата. Тогава сервитьорката започнала да звъни по телефона си и казала: "След малко ще видиш какво ще стане". Наистина малко след това в заведението влезли двама униформени полицаи. Единият от тях бил Милен Маринов - съпруг на сервитьорката, която е и собственик на заведението. Придружавал го офицер. Двамата служители на реда не се представили. "Милен Маринов се нахвърли върху мен, събори ме от стола на плочника и започна да ме удря с юмруци в главата от лявата страна - пише в жалбата си Пламен Георгиев. - Удари ме с коляно в лявата подмишница, ритна ме в лявата ръка и ребрата. Аз се уплаших много, виках за помощ, защото много ме боли, но той ме беше затиснал към каменния плочник с коляно. По едно време ме изправи прав и започна да ми вика - защо не си плащаш сметката на сервитьорката - докато обясня, че имам пари в чантичката, той ме ритна няколко пъти в глезена, който ме боли в момента и куцам". Инвалидът разказва още, че полицаят извадил от чантичката всичките му пари, лични документи и телефон и те се пръснали по земята. Пламен Георгиев вдигнал личната си карта и я представил пред полицаите. Когато решил да се обади по телефона на братовчед си, Милен Маринов блъснал ръката му, телефонът паднал на плочника и престанал да работи. Кварталният инспектор взел пари от земята - 20 лева и ги дал на сервитьорката за сметката от 1,60 лева. "Ресто така и не ми се върна, както и не ми беше дадена касова бележка за 1,60 лева", разказва потърпевшият. 
"Не съм конфликтна личност, не се заяждам с никого и с нищо не съм провокирал сервитьорката - пише в жалбата си Пламен Георгиев. - Това заведение аз посещавам за първи път. Не познавам персонала, нямал съм преди конфликт с някого от двамата". Мъжът разказва, че същия ден е взел пенсията си, имал в себе си общо 200 лева и единственото му намерение било да вечеря. Той се възмущава и от поведението на офицера, който бил с Милен Маринов, който "не взе никакво участие и не направи никакъв опит, за да предотврати това своеволие". "... Възмутен съм от това, че по време на изпълнение на служебните си задължения Милен Маринов защитава личните си интереси, защото заведението се намира в собствената му къща", пише още в жалбата си Пламен Георгиев. По-нататък той разказва как се е прибрал с колело до Добрич, като е изпитвал болки в главата, ребрата и краката. Заедно със свой братовчед отишли до Второ РПУ, за да се жалват от поведението на служителите на реда. Там се засекли с Милен Маринов, който се държал нагло и казал, че няма свидетели.
"След всичко това, което ми се случи, смятам, че са ми нарушени правата като гражданин на тази Държава, и че никой няма право да ме бие и най-вече полицай - служител на реда", пише в жалбата си Пламен Георгиев. Към нея той прилага експертното решение за инвалидността му и съдебно-медицинска консултация, в която са описани нараняванията му.
НДТ потърси за коментар областна дирекция "Полиция". От там отговориха, че по случая е започнала проверка. НДТ

 


Сходни връзки

ИНВАЛИД СЕ ЖАЛВА: БИ МЕ ПОЛИЦАЙ ОТ ВТОРО РПУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди