изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:18 EEST
УЧИЛИЩНИ ВЕСТИ    
ОбразованиеЗАПОЧНА изпълнението на две от основните дейности по общинската програма за оптимизация на училищната мрежа в Тервел.

Работи се паралелно по подобряване  на материалната база на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел и основните училища в  селата Безмер и Коларци.Предстои да започне и работата в училищата в селата Орляк, Зърнево и Нова Камена. Изпълняват се предимно енергоефективни мерки - поставяне на ПВЦ-дограма във всички училища, и ремонти на парните инсталации - в Безмер, Коларци и Орляк. Извършва се и освежаване на част от помещенията и коридорите, подменят се вратите и се освежават и санитарни възли.
ЗАПОЧНА доставката на нови ученически мебели за седемте общински училища. Първо такива бяха доставени в СОУ "Йордан Йовков". Продължават и доставките по селата. Освен заявените до момента мебели - чинове за деца от начален и прогимназиален етап, ученически маси, столове, учителски бюра, класни дъски и др., общината ще заяви допълнителни видове мебели, предпочитани от директорите на седемте училища. Общата стойност на всички училищни мебели е 200 390 лева.
ОБЩИНА Тервел получи още два нови автобуса от Министерството на образованието и науката за извозване на децата от закритите училища до средищните учебни заведения СОУ "Йордан Йовков" и това в с. Нова Камена. Автобусите са 32-местни. Освен тях общината заяви получаването на още две такива транспортни средства.  Общият брой училищни автобуси към момента е 4. В началото на учебната година ще бъде съставен график за работата им. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩНИ ВЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди