изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:41 EEST
БАЛЧИК ПОСРЕЩА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО    
КултураОт началото на септември Балчик се превръща в академична сцена, като в рамките на близо две седмици студенти по актьорско майсторство ще подготвят античната драма "Антигона".

Проектът се ръководи от братята Веселин и Красимир Ранкови. "Тази година проектът е под мотото "Младите в изкуството". Идеята е да превърнем Балчик в едно академично градче, където ежегодно студенти и техните преподаватели, както и гости преподаватели от чужбина да се събират и работят. Всяка година пиесите ще се представят първо пред балчишка публика, а през есенно-зимния сезон ще се играят в Младежкия театър в столицата. На следващата година с подготвената в Балчик пиеса студентите ще се представят на ежегодния международен театрален фестивал за антична драма в Кипър" - разказа пред НДТ доц. В. Ранков. Гости тази година на театралната работилница в Белия град ще бъдат преподаватели по актьорско майсторство от Русия, Германия, както и ръководители на множество софийски театри. Участниците в проекта ще покажат готовите пиеси на 12 и 13 септември в естествен декор, допълни доц. Ранков.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ПОСРЕЩА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди