изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-04 @ 22:23 EEST
"Е.ОН" РЕДУЦИРА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ СЪС 150-170 ДУШИ    
ИкономикаВсички съкратени ще бъдат обезщетени с от 4 до 16 брутни работни заплати

Предстои преструктуриране в редиците на енергийната компания "Е.ОН България", съобщиха от пресслужбата на фирмата. До този момент се стига, след като ДКЕВР не взе предвид разчетите на фирмата и не призна 48 % от оперативните разходи на компанията в своето решение за цените, което влезе в сила от 1.07.2008 г., допълват още от компанията.
Според "Е.ОН България" това решение за цените оказва огромен финансов натиск върху фирмата, което е принудило медижърският екип да потърси друго решение с цел подобряване на ефективността на работа, модернизация на електропреносната мрежа и подобряване качеството на обслужване на клиентите. След направен обстоен анализ УС на компанията е взел решение да преструктурира "Е.ОН България Мрежи" по начин, който ще позволи по-добра ефективност и оптимизация на разходите. През последните 3 години компанията продължава да инвестира в съвременни технологични средства като телеуправление и телекомуникация, въвеждането на GPS система, която да оптимизира използването на автомобили и технически специалисти, ангажирани в отстраняването на авариите и които ще доведат до намаляване на разходите за обслужване на мрежовите райони. Според данните от анализа е станало ясно, че има потенциал за оптимизация на броя на служителите чрез съкращаване на 150 до 170 души общо на територията на цяла Североизточна България, където оперира дружеството. От фирмата допълват, че реорганизацията предвижда преминаване на технически специалисти от други дирекции към регионалните центрове, като гарантират, че промяната няма да се отрази на качеството и бързината при отстраняване на повреди. На тези, на които ще бъде предложено прекратяване на трудовия договор, ще им бъде дадено и обезщетение от компанията в размер от 4 до 16 брутни месечни заплати.
През последните три години "Е.ОН България" постигна споразумение със синдикатите за средно увеличение на работните заплати на служителите с 14 % (2006 г.), 21 % (2007 г.) и 28 % (2008 г.), което е значително над средното увеличение на заплатите в България за съответните години, сочат още от енергийната фирма. Като част от тяхното трудово възнаграждение, служителите получават тримесечен бонус от 10 %, допълват още от "Е.ОН България". През изминалите години "Е.ОН България" освен поддържане на социалната си политика, ежегодно инвестира в квалификацията на работниците и служителите си, предприема редица мерки по подобряване на качеството на обслужване и електроснабдяване. Две поредни години компанията напълно реинвестира печалбата от дейността си в страната, като извърши реконструкция и рехабилитация на най-уязвимите участъци по мрежите средно и ниско напрежение и други, допълват от компанията. Благодарение на тези мерки, броят на непланираните прекъсвания беше намален с около 60 на сто. Доставените над 300 нови автомобили, снабдени със специализирано модерно оборудване значително подобриха ефективността на работа, както и условията на труд.
 


Сходни връзки

"Е.ОН" РЕДУЦИРА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ СЪС 150-170 ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди