изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:46 EEST
ТВОРБИ ОТ ПЛЕНЕРА В ДЕРВЕНТА ПРЕДСТАВИ ВЕЛИНА ХРИСТОВА    
КултураИзложба с творби от пленера в град Дервента в Босна и Херцеговина откри миналата вечер в ателието си в АЕМО "Старият Добрич" Велина Христова.

Както НДТ писа, добричката художничка взе участие в началото на месеца в международния пленер "Патковача-2008". В изложбата са представени осем творби, както и снимки от града и живописната природа. Велина Христова посрещна гостите си с по чаша вино на фона на музика от Босна и Херциговина.
"Основно се опитах да пресъздам  природата и атмосферата там, защото беше много чисто, автентично", сподели за НДТ художничката. Тя разказа, че в Дервента още се виждат останките от войната, разрушени сгради, по които още стоят следите от куршумите. "Те обаче не искат да се снема това и аз реших да не бъркам в душите на хората", каза Велина Христова. Разрешили са й обаче да направи снимки на църквата, която е била разрушена и сега се изгражда отново. "Получи се един много добър обмен на идеи. Дори няколко пъти участниците от различни държави заедно пяхме "Йовано, Йованке", допълни художничката.
Изложбата на Велина Христова може да бъде видяна от 15.30 до 19.30 часа всеки ден до 5 септември. НДТ

 


Сходни връзки

ТВОРБИ ОТ ПЛЕНЕРА В ДЕРВЕНТА ПРЕДСТАВИ ВЕЛИНА ХРИСТОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди