изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:54 EEST
ЕЖЕДНЕВНО В НЕВРОХИРУРГИЯ ПРИЕМАТ ПОСТРАДАЛИ ОТ КАТАСТРОФИ    
НовиниРъководителят на отделението д-р Руслан Николов е категоричен: "Такова чудо - не е било"

Изключително горещи са летните месеци за работещите в Отделението по неврохирургия в добричката болница. Пред репортер началникът д-р Руслан Николов сподели, че толкова много пострадали от катастрофи не помни да са постъпвали дневно. "От години работя в Отделението по неврохирургия, но такова чудо като тази година, имам предвид броя на жертвите на катастрофи - не помня.  Ежедневно при нас постъпват по 2-3 пациенти с изключително тежки травми, а средно седмично 1-2 от тях, въпреки грижите на лекарите, умират" - каза още д-р Николов. Лекари допълниха още, че по-голямата част от пациентите на ОАИЛ са именно от Отделението по неврохирургия, и то ранени при катастрофи.
Към момента в хирургията на болницата в града не се е стигнало до отлагането на плановите операции, но и при тях летните месеци са твърде нажежени, коментира хирургът д-р Демир Демиров. "За мен лично проблемът е по-чувствителен в големите градове, защото там се събира много население с малко мозък. Факт е и, че в нашия град, който отстъпва по брой население на такива като Пловдив, София, Варна, ежедневно има по 2-3 катастрофи с тежки травми" - каза още д-р Демиров.
Шефът на ОД" Полиция" Ивелин Петров коментира, че положението през летните месеци на територията на областта по отношение на движението по пътищата е изключително тежко. "До голяма степен обаче това е отговорност и на самото общество. Само преди дни проведохме поредната акция на територията на областта и съставихме десетки актове, въпреки това убийствата на пътя не престават" - каза Петров.
 


Сходни връзки

ЕЖЕДНЕВНО В НЕВРОХИРУРГИЯ ПРИЕМАТ ПОСТРАДАЛИ ОТ КАТАСТРОФИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди