изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:22 EEST
ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА РАКЕТИТЕ НА “ИЗИДА”    
Спорт

Владислав Матеев и Димитър Петров спечелиха сребърните медали на държавното отборно първенство за юноши



Отборът на "Изида" (Добрич) стана вицешампион на България в държавния отборен шампионат по тенис за юноши до 16 години. В спора за титлата домакините отстъпиха с 1:2 мача на "Левски". Възпитаниците на Юри Дойчев поведоха във финалната серия с 1:0, след като Димитър Петров победи с 6:4, 6:2 Благовест Найденов, заемащ 13-о място в националната ранглиста. Във втората среща първата ракета на добруджанци Владислав Матеев, който е под №10 в тази възрастова група, отстъпи на седмия в България Ясен Цанев с 6:3, 6:3. Така спорът за златните отличия трябваше да се реши в срещата на двойки. Гостите от столицата успяха да спечелят шампионската титла, след като изтръгнаха крайната победа със 7:6, 6:2. Сребърните медали за "Изида" обаче са изключителен успех в историята на клуба от Златна Добруджа. Те са плод на дългогодишната работа на треньорите и състезателите.

При малко повече късмет Митко Петров и Владо Матеев можеха да триумфират като шампиони, тъй като по пътя до финала постигнаха победи над изключително силни съперници. Времето обаче е пред тях, а пътят, по който са тръгнали, несъмнено е правилният. "Изида" стартира с успех над "Русе", след което елиминира поставения под №4 тим на "Локомотив 98", както и втория в схемата "Ямбол 2005", който спечели бронзовите отличия, след като в мача за третото място надигра "Черно море - Елит". Варненци бяха първи в схемата, но контузия на Марсел Радев им попречи да стигнат до медалите. Каварненецът Стефан Трифонов изведе "Спорт палас" (Сливен) до петото място в конкуренцията на 15-те най-силни отбори в страната.

При девойките на първо място е тимът на "Драгалевци", в който играят близначките Елионор и Виржини Чакърови. В спора за първото място сестрите се наложиха над "Русе". Бронзовите отличия останаха за "Локомотив 98" (Пловдив). На четвърто място се класира "Черно море - Елит", следван от "Хасково". Приятната изненада поднесе съставът на домакините от "Изида", в който поради контузия не игра топракетата на отбора Десислава Стоянова. Добричлийки заеха шестото място в крайното класиране, след като надделяха с 2:1 срещи над "Левски". В първия мач Христина Дянкова загуби от Рая Божкова с 2:0 сета, а във втория двубой на сингъл Димана Митева се наложи след изключително оспорвана игра над първата ракета на "Левски" Албена Ковачева със 7:6, 7:6. В срещата на двойки възпитаничките на Юри Дойчев доказаха, че са по-добрият отбор – Макси Вичева и Димана Митева победиха с 6:4, 6:1 и заслужиха правото да спорят за петото място.

Призьорите получиха красиви купи и медали. Отборите си тръгнаха от Добрич и с предметни награди от клуба домакин. Гостуващите състави дадоха отлична оценка на организаторите на първенствата и заявиха, че с нетърпение очакват да дойде Мастърса, за да играят отново на прекрасния тенис комплекс в Добрич.

 

 


Сходни връзки

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ ЗА РАКЕТИТЕ НА “ИЗИДА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди