изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:21 EET
СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ ПРОСТРЕЛЯ ПОДПАЛВАЧ    
Новини

Това е третият опит за покушение срещу него, след като м. г. колата му бе палена и взривена

Частният съдия-изпълнител Николай Желев от Добрич простреля с пистолет 20-годишния Ганчо Ганчев, който подпали входната врата на кантората му в центъра на Добрич му миналата вечер. От областна дирекция "Полиция" съобщиха,



че сигнал за възникнал пожар и за чут изстрел е подаден в Първо РПУ около 21.50 часа на 31 август. На място пристигнали две противопожарни коли, полицейски автомобили, повикана била и линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Намесата на огнеборците обаче не се наложила, тъй като до пристигането им пламъците били изгасени от живеещи в блока над офиса и работещи в намиращо се в близост заведение.

Ганчо Ганчев направил опит да запали кантората, като ливнал бензин и драснал клечката, научи НДТ. Николай Желев обаче бил вътре. Веднага излязъл и подгонил подпалвача. Гръмнал го със законно притежават пистолет "Зиг Зауер" в областта на лявото бедро. 20-годишният мъж е задържан и е настанен в Отделението по хирургия на Многопрофилната болница за активно лечение. Състоянието му е задоволително, казаха вчера за НДТ лекари. Те обясниха, че куршумът е влязъл и излязъл от крака му и не се е наложила оперативна намеса. Пред болничната стая на Ганчо Ганчев е поставена полицейска охрана.    

Подпалвачът е криминално проявен, казаха от ОД "Полиция". Той е осъждан за грабеж. По случая е заведено досъдебно производство по описа на Първо РПУ.

Това е третият опит за покушение над Николай Желев в рамките на година и половина. На 20 април м. г. бе направен опит да бъде запален лекият му автомобил "Деу Нубира". Извършителите - 41-годишният Иван Иванов от Добрич и Ценко Павлов (40 г.) от плевенското село Беглеж, бяха задържани и на 15 февруари осъдени. Първият получи ефективна присъда от една година и два месеца затвор, а вторият бе осъден на 11 месеца. Опитът за палеж бил извършен около 20 часа на паркинг в центъра на града. Иван Иванов облял колата с туба бензин, а Ценко Павлов - с бутилка нафта. Живеещи в съседство обаче забелязали действията им и се развикали. Подпалвачите избягали от местопрестъплението, разделили се и по-късно се срещнали до игрална зала в района на Автогарата, където били задържани от органите на реда. По време на делото срещу тях бе установено, че стойността на автомобила "Деу Нубира" е 9 800 лв. Колата имала газова уредба и е имало опасност да избухне и да се нанесат щети на други коли.

Вторият опит за покушение над съдия-изпълнителя бе месеци по-късно. Тогава същият автомобил бе взривен. Това стана около 23.50 часа на 31 юли м. г. Колата "Деу Нубира" била паркирана на паркинга пред кантората на Николай Желев. По същото време той бил в офиса си и пишел отчет. При извършения първоначален оглед бе установено, че взривът е в резултат на задействано самоделно взривно устройство, поставено в непосредствена близост. Пострадали граждани нямаше, по задната част на колата бяха нанесени материални щети.

"Допускам, че опитът за палеж на кантората ми е свързан с работата ми като съдия-изпълнител, защото преди това никой не си е позволявал никакви действия срещу мен. Покушенията срещу мен вероятно ще продължават", каза вчера пред журналисти Николай Желев. Той допълни, че от година и половина работи и живее в постоянен стрес.

НДТ

 


Сходни връзки

СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ ПРОСТРЕЛЯ ПОДПАЛВАЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди