изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:18 EEST
АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА ФЕСТА НА РЕКЛАМНИТЕ АГЕНЦИИ    
НовиниОт вчера в курорта Албена се провежда Фестивалът на Асоциацията на рекламните агенции Рекламиада`2008.

Най-силна тази година ще е конкуренцията в категория "Out of Home", където има 91 заявки за външна, вътрешна, транспортна реклама, плакати и free cards. В прес рекламата сили ще мерят 88 участници. Други 58 календара, материали за директен маркетинг, брошури, стикери, листовки, продуктови каталози и други ще се състезават в категорията "Дизайн". Общият брой на категориите е 14. За всички тях са подадени 564 заявки.
В Рекламиада участват 62 агевнции. Някои от тях имат по 39 заявки за различните категории. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 6 септември. Тя ще бъде водена от Иван и Андрей от "Сблъсък".

В БРЮКСЕЛ РЕШАВАХА ЗА МЛЕЧНАТА СУБСИДИЯ, ФЕРМЕРИТЕ ПРОТЕСТИРАХА
Около 40 млекопроизводители от Добричка област вчера се събраха на пътя за Силистра и по този начин възобновиха протестите си. Причината бе, че те още не са получили обещаните им субсидии за качествено мляко за април.
Другият повод протестите да се подновят от вчера бе срещата на вицепремиера Меглена Плугчиева и земеделския министър Валери Цветанов с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Мариан Фишер Боел във връзка с обещаните на фермерите субсидии за произведено и предадено качествено мляко. Въпреки подписаните преди договорености от бившия земеделски министър Нихат Кабил и фермерите договорености за целогодишна субсидия от 20/25 ст за литър мляко, се оказа, че държавата може да отпусне пари  само за първите четири месеца. За останалите 60 млн. лева трябваше разрешение от Брюксел.  
По информация на земеделското министерство, еврокомисарят по земеделие на ЕК Мариан Фишер Боел вчера се е срещнал с вицепремиера по управление на европейските фондове Меглена Плугчиева и министъра на земеделието и храните Валери Цветанов в Брюксел. Еврокомисар Боел е приел с разбиране проблемите на млечния сектор в България. На срещата бе намерен вариант за отпускане на държавна помощ, който ще бъде обсъден със службите на Европейската комисия днес по време на техническа среща с участието на представители от МЗХ и ДФ "Земеделие". По време на срещата министър Цветанов е запознал еврокомисар Боел с изпълнението на Плана за действие по предприсъединителната програма САПАРД и с всички въпроси поставени от българските земеделски производители.
Въпреки обнадеждаващата информация от министерството, фермерите от Добричко вчера не бяха много уверени, че исканията им ще се изпълнят. Те заявиха, че настояват да получат млечната субсидията за април, май и юни, за да могат да купуват фуражи за животните. И обявиха, че след като стане ясен крайният резултат от преговорите с Брюксел, ще решат дали протестът им ще продължи и в каква форма.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА ФЕСТА НА РЕКЛАМНИТЕ АГЕНЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди