изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:36 EEST
ОТ БЪЛГАРЕВО ИЗПРАТИХА ПОДПИСКА ДО ШЕФА НА "ВиК"    
НовиниЖителите на село Българево, Каварненско, са изпратили подписка до управителя на "ВиК" в Добрич Величко Василев във връзка с проблемите им с водоснабдяването. Това каза вчера за НДТ кметът на селото Георги Георгиев.


Той обясни,че подписката е организирана от жителите на селото. Тя е заради въздуха, който влиза в чешмите им и кара на водомерите им да се завива свят, а сметките им да набъбват, обясни г-н Георгиев. Той каза, че проблемът дошъл от новия водопрровод в селото, който направило държавното дружество "ВиК". По него имало много въздух и хората масово се оплаквали, че ри едно и също количество консумирана вода преди водомерите им отчитали консумация от 5-6 кубика, а сега трябвало да плащат за около 20 кубически метра вода. Ако водоподаването беше редовно, въздухът щеше да излезе от тръбите и този проблем щеше да се преодолее, но поради постоянните спирания на водата, се оказва, че ние плащаме за въздух, коментираха хората от селото.
При това от два месеца Българево било на режим. "Вода газим, жадни ходим", напомни старата поговорка кметът на селото. И добави, че през лятото са имали по 1200-1300 души туристи, които са недоумявали от обясненията защо в селото няма вода. Трудно им е да разберат как може да се случва такова нещо, добави кметът. Той разказа, че от поделението на "ВиК" в Каварна обяснението било, че имали ограничения за консумацията на ток заради задълженията към "Е.ОН".  Когато обаче проверил в електроразпределителното дружество, от там обяснили, че наистина водната фирма има задължения, но не е поставяно ограничение за консумацията на ток. Георги Георгиев каза, че оправданието на "ВиК" било, че в селото има кражби на вода, но призова водното дружество да отиде на място, за да ги засече. Той обясни още, че доскоро режимът на вода в селото е бил от 9 до 12 часа, преди два дни В. Василев обявил по медии, че режимът е от 10 до 12 часа, но освен това водата в Българево спирала и от 1 до 3 часа през нощта.
В подписката, която е изпратена до В. Василев жителите на Българево настояват да се монтират обезвъздушители, за да се преодолее проблемът с въздуха по тръбите. Те са готови да подготвят и нова подписка срещу незаконния, според тях, режим на водата в селото.
 


Сходни връзки

ОТ БЪЛГАРЕВО ИЗПРАТИХА ПОДПИСКА ДО ШЕФА НА "ВиК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди