изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-25 @ 20:06 EEST
ЗАПОЧНА ПРИЕМ ПО НОВИ ЛИНИИ НА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ    
НовиниОт вчера започна прием на заявления по още четири мерки от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., съобщиха от агроминистерството.

Това са: мярка 141 "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране", мярка 142 "Създаване на организации на производители", мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места"
1 500 евро годишно е размерът на финансовата помощ  по мярка 141 "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране" за период от максимум 5 години. Целта на субсидията по тази мярка е да се подпомогнат полупазарни стопанства  да преодолеят трудностите по посрещане на разходите, свързани с преструктурирането на тяхната земеделска дейност.
По мярка 142 "Създаване на организации на производители" ще се подпомага създаването на организации на производители в един или два от секторите зърнено-житни култури, медицински и етерично-маслени култури, зърнено-бобови култури, технически култури, с изключение на хмел, картофи, мляко, месо, с изключение на риба и аквакултури, мед, винено грозде.
Финансовият размер  на субсидията ще се определя като процент от стойността на годишната пазарна продукция на организацията за период от 5 години - минималният брой производители е 7, а максималният размер на помощта е до 100 хил. евро за първата и втората година, 80 хил. евро за третата, 60 хил. евро за четвъртата и 50 хил. евро за петата година.
Субсидията по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" е предназначена за общини и неправителствени организации и читалища намиращи се в селските райони. Тя може да се прилага на територията на 178 селски общини, които не са включени в градските агломерационни ареали.
Финансовата помощ по мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" ще се предоставя на общини извън агломерационните ареали, читалища, регистрирани по Закона за народните читалища, местни поделения на вероизповедания, граждански дружества на физически и/или юридически лица, юридически лица с нестопанска цел.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРИЕМ ПО НОВИ ЛИНИИ НА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди