изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:12 EEST
Пребиха д-р Здравко Георгиев    
Ред и сигурност Две неизвестни лица нападнаха вчера д-р Здравко Георгиев в коридора на хирургичното отделение на многопрофилната болница за активно лечение „Доктор Никола Василев“ в Кюстендил.

Младежите се нахвърлили с шутове и ритници срещу лекаря, след като той най-учтиво им отговорил, че конци се свалят в манипулационната или в спешен център, предаде БНР, цитирано от БГНЕС. В резултат на ударите д-р Георгиев е със счупен нос, отоци по лицето, множество кръвонасядания и шок.
Потърпевши от нападението са и други трима души – медицинска сестра, санитарка и лежащо болен, които са се опитали да помогнат и да спрат развилнелите се младежи.
Д-р Здравко Георгиев се намира в реанимацията на Кюстендилската болница със сътресение на мозъка, потвърдиха тази сутрин за БГНЕС от интензивното отделение на здравното заведение. Д-р Георгиев е в съзнание, но предстои да му бъде направен скенер на главата, за да се установи дали има последствия от вчерашния побой над лекаря.
Слава Богу, жив и здрав съм в Каварна, станало е недоразумение. Това каза по телефона за БГНЕС д-р Здравко Георгиев, който бе сред задържаните български медици в Либия и за когото се смяташе, че е пребитият в Кюстендил лекар.
"Явно има съвпадение на имена. Аз в момента пътувам към нос Калиакра. Не работя като лекар. Занимавам се изключително с нашата фондация "6 май", каза д-р Георгиев и изрази съжаление за случилото се вчера в Кюстендил. "Вече говорих с няколко журналисти, които ми задаваха същия въпрос. потвърждавам, че не съм бил вчера в Кюстендил. Вярно е, че преди няколко дни бяхме заедно с кюстендилския кмет тук, на морето, но сега изпълняваме задачите, които имаме с кмета на Каварна Цонко Цонев. Снощи бях на концерт и приятел ми се обади, за да ми каже за написаното в интернет за побоя. Мога само да допълня, че на 14 септември почти цялата наша група от Либия ще участваме в празника на Силистра", каза още д-р Здравко Георгиев.
 


Сходни връзки

Пребиха д-р Здравко Георгиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди