изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:50 EEST
ПРОФ. ХРИСТО КОНТЕВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
Новини Проф. Христо Контев да бъде новият почетен гражданин на Добрич ще предложи на Общинския съвет комисията за избор на почетен гражданин, ръководена от председателя на Общинския съвет Румен Иванов. Вчера измежду шест номинации, комисията, съставена от общински съветници и общественици, единодушно номинира за почетен гражданин на Добрич за 2008 година проф. Христо Контев. Предстои номинацията да бъде разгледана на заседанието на Общински съвет на 16 септември 2008 г.


Проф. Христо Контев е роден на 28 юни 1927 година в Каспичан. Висшето си агрономическо образование започва през 1949 година във Висшия институт по земеделско инженерство Прага, а завършва през 1954 година във Висшия селскостопански институт в София със специалност Агроном по растителна защита.
През 1963 година е назначен като научен сътрудник по ентомология в Института по пшеница и слънчоглед (ИПС) Генерал Тошево, където работи до пенсионирането си през 1992 година. От 1970 година е доктор, а от 1983 - ст.н.с I степен по ентомология. В продължение на три години - между 1989 и 1992 е бил директор на Центъра за следдипломна квалификация на агрономите от Североизточна България. Бил е научен секретар към Центъра за научноизследователска и развойна дейност по полските култури. Бил е член, а в продължение на 3 години и Председател на Специализиран научен съвет на ВАК по растениевъдство, общо земеделие и растителна защита. Централно място в изследователската работа на проф. Контев заемат неприятелите по пшеницата, слънчогледа и бобовите култури. Публикувал е в наши и чужди списания над 100 научни и научно-популярни статии, научен ръководител е на специализанти и докторанти. След пенсионирането си се занимава с преподавателска и консултантска дейност.
 


Сходни връзки

ПРОФ. ХРИСТО КОНТЕВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди