изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:43 EEST
Стоян Ганев: В САЩ би било страшно да се държиш като български политик    
Политика

Там медиите биха разкъсали с желязни челюсти всеки случай на корупция в политиката или обществото - нещо, което в България не се случва, защото липсва разследваща журналистика, заяви бившият министър.



Ако десните политици в България могат да дефинират защо са десни, както впрочем и левите, би било много добре. Тук не могат да виреят класически постановки за дясно и ляво, обяви по НТВ бившият министър на външните работи от кабинета на Филип Димитров Стоян Ганев.

У нас редица неща са с обратен знаменател, смята Ганев, който беше категоричен, че в САЩ медиите и журналистите биха разкъсали с желязни челюсти всеки случай на корупция в политиката или обществото - нещо, което в България не се случвало, защото липсвала разследваща журналистика. В САЩ би било страшно да се държиш като български политик, тъй като ако днес се каже едно, а утре друго, медиите не биха го простили.

Ганев се извини за предложението си преди години за Пламен Панайотов като юридически съветник на царя. Бившият шеф на канцеларията на Сакскобургготски окачестви това свое предложение като грешка, допусната поради факта, че хората се променят.

За ДПС Ганев каза, че те са забравили, че са партия на малцинство и действат като партия на мнозинството, което на практика не е така. Те очевидно са станали много богати, затова хората, а и аз, сме шашнати от техния стандарт, добави дословно Стоян Ганев, който тук виждал такива коли, които не можел да види в Ню Йорк.

По въпроса за политическия възход на Бойко Борисов Ганев коментира, че не просто Борисовата харизма е причина за политическия му феномен. Фактическият лидер на ГЕРБ  наистина искал да промени страната, той не искал да прави пари. В действията му имало искреност.

Такава искреност и некорумпираност Ганев виждал и у Волен Сидеров. "Не можем да се правим, че "Атака" не съществува от страх на политическия елит, който се ръководи от някакви централи навън", добави Стоян Ганев. Не било нормално ЕНП да определя в каква посока да гледат политическите партии у нас, те трябвало сами да избират това. Хора отвън нямали право да делят гласовете на българите на добри и лоши.

Следващото правителство трябвало веднага да започне битка с престъпността и гангстеризма на всички нива, в противен случай нямало смисъл да идва на власт. Пратия като "Атака", която търпи развитие, можела да изиграе решителна роля, защото не вярвам "старите гвардейци" от СДС да направят това, предрече в прав текст Стоян Ганев.

Frognews.bg

 


Сходни връзки

Стоян Ганев: В САЩ би било страшно да се държиш като български политик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди