изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕДОСТАВИ АВТОМОБИЛ НА ПОЖАРНАТА    
Ред и сигурностЧисто нов високопроходим автомобил "Лада Нива" предостави вчера община Добричка за нуждите на втора районна служба "Пожарна безопасност и спасяване".

Както НДТ писа, решението бе взето на последната сесия на Общинския съвет. Освен автомобила, който ще се ползва 10 години, община Добричка ще предоставя на пожарната и по 170 литра бензин всеки месец. Ключовете на колата бяха връчени на началника на службата главен инспектор Пламен Петров от кмета на общината Петко Петков. "Предоставянето на колата е една грижа и разбиране на вашите проблеми, които са и наши", каза Петко Петков. Той пожела безаварийно използване на ладата, по-малко проблеми и успешна работа. Гл. инспектор Петров благодари на кмета и Общинския съвет, като каза, че автомобилът ще е от голяма полза за службата и за населението на общината.
Автомобилът идва в много подходящ момент, защото пожарната обстановка е много усложнена, посочи началникът на "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Димчо Симеонов. И подчерта, че втора районна служба "ПБС" обслужва най-голяма територия в страната, като част от населените места са доста отдалечени от областния център. Комисар Симеонов припомни, че от 1993 година службата ползва автомобил, предоставен от общината, който сега се подменя. "Благодарим на кмета Петко Петков и на ръководството на общината, защото ако остане само на държавния щат, трудно бихме се справяли", каза той.
Осем пожара са възникнали на територията на Добричка област по време на жътвата на пшеницата, съобщи Димчо Кимеонов. При тях са изгорели 500 декара зърно. Гасени са и три комбайна. От началото на прибирането на слънчогледа опожарени площи няма, но изгоря един комбайн - край тервелското село Брестница. Сега става още по-опасно, каза началникът на "ПБС". Той обясни, че царевицата е много суха и има опасност и при най-малката искра да възникне пожар. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕДОСТАВИ АВТОМОБИЛ НА ПОЖАРНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди