изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:44 EEST
Пламна и ”Мечката” край Самоков    
Новини
Община Самоков обяви бедствено положение заради пожар в местността Мечката, който по площ е по-голям от този в Националния парк "Рила".


Огънят гори в землището на селата Горни Окол, Долни Окол, Широки дол, с. Райово и с. Алино край язовир "Искър". Пламъците са се разпрострели на около 4000 декара сухи треви и иглолистна гора, заяви зам.-кметът на Самоков Христо Ярловски. По думите му пожарът е започнал от неделя по обяд, през миналата нощ обаче огънят се е разраснал. Засега няма опасност за хората от населените места в близост.
Френските самолети бяха пренасочени за гасене на пожара край село Горни Окол. След като извършиха девет полета, пожарът бе овладян, съобщиха от МИС.
В потушаването на пожара участват над 10 пожарни, тежка техника, водоноски и войници.
Бедственото положение в общината ще остане в сила до окончателното загасване на пожара, предизвикан вероятно от подпалени стърнища.
Пожарът в Рила над Благоевград, който бушува седми ден и обхвана площ от 1400 дка, застрашително приближава вилната зона. Огънят е на десетки метри от почивна станция "Здравец" и е особено активен в местността "Карталско дере", съобщиха за Дарик от Държавното лесничейство в Благоевград. Около 310 души участват в гасенето на пожара.
Трети френски самолет се очаква да се включи в гасенето, той е пристигнал в понеделник вечерта. Очакват се и два самолета от Испания, които трябва да преминат през Гърция, съобщи "Фокус". До този момент обаче няма данни кога точно ще пристигнат и кога ще се включат в гасенето на пожара.

 

 


Сходни връзки

Пламна и ”Мечката” край Самоков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди